Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

MIKΡΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΗ

 Κατασκευές , πειράματα, εργασίες, ζωγραφιές από τους μαθητές μας: 

Ρ. Δ, Η.Κ., Δ. Κ, Μ.Μ, Κ.Ε, Γ. Π, Γ.Φ, Π.Μ , Π.Δ, Τ.Α, Ε.Κ., Μ. Ε, Τ.Σ





































































Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 

Χρήσιμες συμβουλές προς γονείς για την σύγχρονη εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων, παρακαλούμε να διαβάσετε τις παρακάτω οδηγίες, οι οποίες θα πρέπει να τηρούνται από όλους κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης. Η Τηλεδιάσκεψη θα ξεκινήσει την Τετάρτη 18/11/2020 με βάση τις νέες οδηγίες που πήραμε από το Υπουργείο Παιδείας και όχι τη Δευτέρα  16/11/2020 όπως σας είχαμε προαναφέρει σε προηγούμενη ανακοίνωση.

§  Κατά την είσοδό σας στην ψηφιακή τάξη τα μικρόφωνα και οι κάμερες θα είναι ανοιχτά. Στη συνέχεια θα τα κλείνουμε για να μην μικροφωνίζουν. Θα τα ανοίγουμε μόνο όταν παίρνει κάποιος το λόγο. Αν κάποιος θέλει να πάρει το λόγο μπορεί να σηκώσει το χέρι του κι εμείς θα τον δούμε,  ή να πατήσει το χεράκι που είναι δίπλα στο όνομά του (στην ψηφιακή αίθουσα).

§  Στην οθόνη να φαίνεται ο μαθητής, μαθήτρια (ο γονέας/κηδεμόνας θα είναι δίπλα του).

§  Αν δοθεί μια οδηγία από τους εκπαιδευτικούς και δεν μπορείτε να βρείτε τα κατάλληλα κουμπιά για να αυτενεργήσει το παιδί, μην διστάσετε να ζητήσετε τη βοήθειά μας.

Στην αρχή ίσως υπάρξει αμηχανία ή και αρνητισμός εκ μέρους του παιδιού. Σε αυτή την περίπτωση δώστε χρόνο και εναλλακτικές. (π.χ. Πείτε στα παιδιά: «Μπορούμε να τους βλέπουμε χωρίς να μας βλέπουν και όταν νιώσεις ότι θέλεις να σε δουν θα ανοίξουμε την κάμερα», «Μπορούμε να παρακολουθήσουμε λίγο και να φύγουμε», «Μπορούμε αν θες να κάνουμε κάτι από αυτά που έκαναν και οι υπόλοιποι την επόμενη φορά»).

§  Παρακαλούμε να είστε όσο πιο συνεπείς γίνεται στην ώρα προσέλευσης της τηλεδιάσκεψης ώστε να μπορεί το παιδί σας να παρακολουθήσει την ροή της επικοινωνίας μας (συν-πλην 5΄ ).

§  Στην τηλεδιάσκεψη πρέπει να είστε δίπλα στο παιδί και να παρακολουθείτε αφήνοντας το παιδί να εκφραστεί, χωρίς να παρεμβαίνετε.

Για προβλήματα σύνδεσης ή οτιδήποτε άλλο σας προβληματίζει μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσα από το email του σχολείου. Ευχαριστούμε για την συνεργασία και κατανόησή σας.

Οδηγίες προς γονείς/κηδεμόνες/μαθητές/μαθήτριες για την σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

1.      Λαμβάνετε από τον εκπαιδευτικό ηλεκτρονικό μήνυμα (email, chat) με το σύνδεσμο (link) της ψηφιακής του τάξης. Το οποίο είναι μοναδικό για τον κάθε εκπαιδευτικό (καλό θα είναι να αποθηκεύσετε το σύνδεσμο καθώς είναι μοναδικός και δεν αλλάζει, και θα ενημερώνεστε με ηλεκτρονικό μήνυμα για την ώρα της τηλεδιάσκεψης).

2.      Πατώντας το σύνδεσμο που θα λάβετε στο email σας συνδέεστε απευθείας:

§  Χρήση υπολογιστή: επιλέγεις Open Cisco Webex Meetings ή κατεβάζεις την εφαρμογή (open the desktop app). Εφόσον συνδεθείς μέσω λογισμικού πλοήγησης (browser), δεν απαιτείται η συμπλήρωση email.

§  Χρήση tablet/κινητού: θα σου ζητηθεί́ η εγκατάσταση της εφαρμογής Webex Meetings.

Σε περίπτωση σύνδεσης μέσω εφαρμογής, ζητείται email το οποίο μπορεί να είναι εικονικό (π.χ.aa@aa.com ).

Επίσης μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω σύνδεσμο, βίντεο επίδειξης πως πραγματοποιείται η εγκατάσταση και η σύνδεση στην πλατφόρμα της Cisco Webex

https://mathainoumestospiti.gov.gr/nipiagogeio-gia-mathites/

και  να διαβάσετε στις Οδηγίες σύνδεσης μαθητών, βήμα –βήμα τις κινήσεις σας για σύνδεση σε tablet, smartphoneκαι Η/Υ.  .

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνείτε με την σχολική μονάδα μέσα από το email του σχολείου.

Με εκτίμηση

 ο Σύλλογος Διδασκόντων του 21ου Νηπιαγωγείου Κορυδαλλού

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ, ΒΡΕΦΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

 

Αναστέλλεται η λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων έως και 27 Νοεμβρίου -Κλείνουν και οι παιδικοί, βρεφονηπιακοί σταθμοί

Ανοιχτές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων

Από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των δομών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε κοινή Συνένετυξη Τύπου με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο..

Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία παραμένουν κλειστά, όπως και τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, μέχρι και τις 27 Νοεμβρίου.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών από τη Δευτέρα αναστέλλουν τη λειτουργία και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί  σταθμοί.

Ανοιχτές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.

Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα λειτουργήσει εξ αποστάσεως με δύο αλληλένδετους τρόπους, με την εκπαιδευτική τηλεόραση και τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση:

Εκπαιδευτική τηλεόραση: αμέσως από τη Δευτέρα το πρωί στις 9 π.μ. – πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων – θα αρχίσουν να προβάλλονται από την ΕΡΤ2 τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές δημοτικού. Ευχαριστούμε πολύ την ΕΡΤ που φιλοξενεί εκ νέου την προβολή των εκπαιδευτικών μαθημάτων. Θα ανακοινωθεί αύριο το πρόγραμμα των μαθημάτων αυτών.

Σύγχρονη τηλεκπαίδευση: από τη Δευτέρα, η Διεύθυνση του σχολείου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, θα καταρτίσουν πρόγραμμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης και θα κάνουν τις απαραίτητες δοκιμές. Η τηλεκπαίδευση θα ξεκινήσει την Τετάρτη 18/11/2020, μετά τη σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου

Για τα Νηπιαγωγεία, 14.00-16.20μ.μ συμπεριλαμβανομένων μικρών διαλειμμάτων.

Οδηγίες θα σταλούν σήμερα σε όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία της χώρας, ώστε να ακολουθήσουν δύο ημέρες προσαρμογής, πριν την έναρξη των ψηφιακών μαθημάτων την Τετάρτη.

Για το πρόγραμμα των τηλεδιασκέψεων (ημέρες και ώρες) θα ενημερωθείτε με νέα ανακοίνωση.

Με εκτίμηση

ο Σύλλογος Διδασκόντων του 21ου Νηπιαγωγείου Κορυδαλλού

Πηγή: (www.esos.gr)

 Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης του Έργου της Σχολικής Μονάδας (έτος αναφοράς: 2023-2024) Σχολική Μονάδα: 21ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ - 905153...