Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Επαναλειτουργία Νηπιαγωγείου - Διενέργεια self-test για την εβδομάδα 31/1-4/2

Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζει ότι:

 Οι μαθητές, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, όσων σχολείων βρίσκονταν σε αναστολή λειτουργίας την προηγούμενη εβδομάδα λόγω κακοκαιρίας, θα πρέπει να προσέλθουν τη Δευτέρα έχοντας πραγματοποιήσει ένα επιπλέον σελφ τεστ έως 24 ώρες πριν, επομένως να κάνουν τρία (3) την εβδομάδα 31/1-4/2. Τα σελφ τεστ, επομένως, στα σχολεία που παρέμειναν κλειστά την εβδομάδα που πέρασε, θα πραγματοποιηθούν έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (31/1), της Τρίτης (1/2) και της Παρασκευής (4/2).

Οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν δυο ράπιντ τεστ και ένα σελφ τεστ, όλα με δική τους επιβάρυνση. Το ραπιντ τεστ θα πρέπει πραγματοποιηθεί έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (31/1) και της Παρασκευής (4/2) ενώ θα πρέπει να πραγματοποιηθεί και σελφ τεστ έως 24 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης (1/2).

Στα άλλα σχολεία που λειτούργησαν κανονικά την περασμένη εβδομάδα ή που ήταν σε αναστολή λόγω κακοκαιρίας αλλά επαναλειτούργησαν την Πέμπτη ή την Παρασκευή με σελφ τεστ, εφαρμόζεται η κανονική διαδικασία δύο ελέγχων την εβδομάδα, προ της προσέλευσης την Τρίτη (1/2) και την Παρασκευή (4/2). 

Υπενθυμίζεται ότι:

  • Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

 

  • Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.

 

  • Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές καταχωρίζουν τη δήλωση και το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

 

  • Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19. 

 

Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε τους γονείς μαθητών 5 ετών και άνω να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, να αξιοποιήσουν το ισχυρό αυτό όπλο της επιστήμης απέναντι στην COVID-19.

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Παραμύθια με θέμα το Χειμώνα


Σύνδεσμος: https://www.youtube.com/watch?v=UZJsQZ4-cAo&t=39s







Σύνδεσμος: https://www.youtube.com/watch?v=gE7OBmP-vZ4

Διαθεματικές Δραστηριότητες με θέμα το Χειμώνα

1η Δραστηριότητα

Το τραγούδι του χειμώνα μέσα από εικονόλεξο.






Αφού επεξεργαστείτε και μάθετε τους παραπάνω στίχους, μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι του Χειμώνα με το Διονύση Σαββόπουλο.



Πηγή: http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/2016/01/blog-post_24.html


2η Δραστηριότητα

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε το παραμύθι "Ο χιονάνθρωπος που δεν ήθελε να λιώσει". Συγγραφέας: Μάνος Κοντολέων


Link: https://www.youtube.com/watch?v=PdDCogIV2Gs


3η Δραστηριότητα

Πατώντας στο παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να φτιάξετε σε ένα διαδικτυακό παιχνίδι το δικό σας χιονάνθρωπο και στο τέλος να τον αποθηκεύσετε σε μορφή φωτογραφίας.


https://www.abcya.com/games/snowman




4η Δραστηριότητα

Ώρα για μουσικοκινητικό παιχνίδι! Τραγούδι για μουσικοκινητική/ψυχοκινητική αγωγή. Τα παιδιά χορεύουν και "λιώνουν" όπως οι χιονάνθρωποι!



Πηγή: U and I in mUsIc

 https://www.youtube.com/channel/UCyKoRt9TPm-OcmoTt1PlpGw


5η Δραστηριότητα

Βρες τη λέξη χειμώνας ανάμεσα στις άλλες, κύκλωσέ τη και στη συνέχεια γράψε την κ εσύ.


Πηγή: Kindykids


6η Δραστηριότητα

Μπόουλινγκ με χιονάνθρωπους!
Μπορείτε με μαρκαδόρους να διακοσμήσετε λευκά ποτήρια μιας χρήσεως, να τα μετατρέψετε σε χιονανθρωπάκια και να τα τοποθετήσετε με τέτοιο τρόπο ώστε να μοιάζουν με κορίνες τους μπόουλινγκ. Στη συνέχεια φτιάξτε μια μπάλα από κάλτσα γεμισμένη με βαμβάκι και καλό παιχνίδι!



Διαδραστικά παιχίδια με θέμα το Χειμώνα

Κάνε κλικ στους συνδέσμους για να παίξεις

1) Oμαδοποίηση (Καλοκαίρι-Χειμώνας)

https://wordwall.net/el/resource/3175799/%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%B4%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%B9-%CF%87%CE%B5%CE%B9%CE%BC%CF%8E%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%89%CF%86%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BF%CF%85-01-07-2020

                                                         2)Kουίζ του χειμώνα

https://wordwall.net/resource/8044243/%CF%87%CE%B5%CE%B9%CE%BC%CF%89%CE%BD%CE%B1%CF%83?ref=embed-image

 

3) Παιχνίδι μνήμης : Βρες τα ζευγάρια

 https://wordwall.net/el/resource/8567693/%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%B4%CE%B9-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B7%CF%83


                                                           4) Αντιστοίχιση

https://wordwall.net/el/resource/7652410/%CF%87%CE%B5%CE%B9%CE%BC%CF%89%CE%BD%CE%B1%CF%83



Δραστηριότητες για τη θεματική ενότητα "Χειμώνας"

1η Δραστηριότητα: Τραγούδι για το χειμώνα









Μπορείτε να ακούσετε το τραγουδάκι ,αφού μάθετε τους παραπάνω στίχους!!!

2η Δραστηριότητα: Ουκρανικό παραμύθι " Το Γάντι"

Τι θα έλεγες τώρα να συνδιάσουμε κι ένα ουκρανικό παραμύθι για τον

βαρύ χειμώνα;

"Το γάντι":

Ας το παρακολουθήσουμε.

Πρόσεξε με ποια σειρά εμφανίζονται τα ζωάκια

στο παραμύθι!




3η Δραστηριότητα: Οnline παιχνίδια




4η Δραστηριότητα: 

Πρόταση κατασκευής:

Κάνε το περίγραμμα του χεριού σου, τράβηξε οριζόντιες γραμμές,

για να φτιάξεις τα χωρίσματα και μετά

διακόσμησέ τα, ακολουθώντας τις οδηγίες του τροχού!

Δώσε χρώμα στο γάντι σου και είναι έτοιμο!


Βρες τον τροχό με κλικ στον σύνδεσμο:

https://wheelofnames.com/view/2d2-5tz/



5η Δραστηριότητα:


Μαθαίνω για το Χειμώνα


Ας παρακολουθήσουμε ένα βίντεο με χρήσιμες πληροφορίες για το χειμώνα


6η Δραστηριότητα:

Γλωσσικό παιχνίδι "Με τις χειμερινές λέξεις φτιάχνω μία ιστορία"

Για να δεις τις λέξεις και

να φτιάξεις την ιστορία, κάνε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://docs.google.com/presentation/ d/1odQP1fGAxqYBzMjAMIHYRmmSQyoJNoRicRdKZFZzydo/ edit#slide=id.p

Δημιουργός παρουσίασης: Ευαγγελία Ταούλα

7η Δραστηριότητα:

ετέκτιβ της τέχνης σε έργα τέχνης χειμερινά"

Για να δεις την παρουσίαση και να παίξουμε με τις ερωτήσεις για του

πίνακες ζωγραφικής, κάνε κλικ στον σύνδεσμο:

https://docs.google.com/presentation/ d/1zSzslX_E0a1aIeJv7n7he4t_8i4I_or2ktCqn7WXqm8/edit#slide=id.p

Δημιουργός παρουσίασης: Ευαγγελία Ταούλα



8η Δραστηριότητα:

Ας μετρήσουμε χειμωνιάτικα αξεσουάρ













9η Δραστηριότητα:

Τι θα έλεγες να διαβάσουμε τώρα ένα παραμύθι, πριν αποχαιρετιστούμε?

Ένα παραμύθι του Eric Carle:" Χιονίζει"

Πηγές: "
http://taniamanesi-kourou.blogspot.com/"






Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων στην Αττική τη Δευτέρα 24/1/2022 και Τρίτη 25/1/2022, λόγω έκτακτων αναγκών που οφείλονται στις καιρικές συνθήκες, για προληπτικούς λόγους

Το κλείσιμο των σχολείων αποφάσισε η Περιφέρεια Αττικής για τη Δευτέρα 24 και Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2022, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν τη χώρα.

Με την κακοκαιρία «Ελπίς» να φέρνει έντονες χιονοπτώσεις και ψύχος, η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε στην απόφαση να μην λειτουργήσουν τα σχολεία τις επόμενες δύο ημέρες, όπου και αναμένεται η κορύφωση του φαινομένου στην Αττική. 

"Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης μετά από διαβουλεύσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, τους Αντιπεριφερειάρχες, τους Δημάρχους και τους εμπλεκόμενους φορείς, σχετικά με την εξέλιξη της κακοκαιρίας ΕΛΠΙΣ και αξιολογώντας όλα τα δεδομένα, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών προχώρησε στην απόφαση για προληπτικούς λόγους και την καλύτερη ασφάλεια μαθητών και καθηγητών της διακοπής της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική το επόμενο διήμερο 24 και 25 Ιανουαρίου 2022. Επίσης στην απόφαση του κλεισίματος συνέτεινε και η ανάγκη εφαρμογής των πρωτοκόλλων λόγω πανδημίας. Στα σχολεία, όπως είναι γνωστό, θα πρέπει να είναι ανοιχτά τα παράθυρα»."

Πηγές: " alfavita.gr"

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

ΦΕΚ 06.01.2022: ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ COVID-19 ΚΑΤΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

6. Διαχείριση στενών επαφών επιβεβαιωμένου κρούσματος λοίμωξης COVID-19 

 1. Διαχείριση στενών επαφών επιβεβαιωμένου κρούσματος λοίμωξης COVID-19 εντός σχολικού πλαισίου

 α) Εάν πρόκειται για ανεμβολίαστους μαθητές/τριες ή άτομα χωρίς ιστορικό νόσησης το τελευταίο τρίμηνο, υποβάλλονται άμεσα και χωρίς καθυστέρηση, επιπλέον των δύο (2) υποχρεωτικών προληπτικών συστηματικών ελέγχων ανά εβδομάδα (αυτοδιαγνωστικών στην περίπτωση των μαθητών/τριών και εργαστηριακών διαγνωστικών στην περίπτωση των μελών του προσωπικού): 

 1) σε εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο με ταχεία δοκιμασία ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), που θα παρέχεται χωρίς κόστος, σε δημόσιους φορείς υγείας και συγκεκριμένα είτε στις πρωτοβάθμιες δημόσιες δομές είτε σε όλες τις δομές του ΕΟΔΥ (όπως είναι κάθε φορά αναρτημένες στην ηλεκτρονική του διεύθυνση: eody. gov.gr/komy-testing-eody/), δύο (2) φορές στο διάστημα των πέντε (5) ημερών μετά την τελευταία επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα. Διευκρινίζεται ότι αποδεκτά είναι και τα rapid test που μπορεί να πραγματοποιηθούν ιδία δαπάνη σε ιδιωτικά εργαστήρια.

 2) Επιπροσθέτως υποβάλλονται σε έναν (1) δωρεάν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου (self-test) στο διάστημα των πέντε (5) ημερών μετά την τελευταία επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα. 

Ειδικότερα: 

Ως ημέρα 0 υπολογίζεται η ημέρα της τελευταίας επαφής με το επιβεβαιωμένο κρούσμα. Την ημέρα 0 έως 1 καθώς και την ημέρα 5 μετά την τελευταία επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα θα διενεργούνται τα επιπρόσθετα του συστηματικού ελέγχου rapid test. Την ημέρα 3 ανεμβολίαστοι μαθητές/τριες θα υποβάλλονται σε ένα επιπλέον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου (self-test).Τις ημέρες 2 και 4, οι μεν ανεμβολίαστοι μαθητές/τριες θα υποβάλλονται στον τακτικό τους αυτοδιαγνωστικό έλεγχο, οι δε ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και μέλη του λοιπού προσωπικού θα υποβάλλονται στον τακτικό τους εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο (rapid test ή PCR test).

Κατά τις ημέρες προσέλευσης των μαθητών/τριών για τη διενέργεια εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου κατά τα παραπάνω οριζόμενα καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται απουσίες. 

β) Εάν πρόκειται για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες εντός του τελευταίου τριμήνου μαθητές/τριες υποβάλλονται άμεσα και χωρίς καθυστέρηση, σε έναν προληπτικό αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), επιπλέον των δύο (2) υποχρεωτικών προληπτικών συστηματικών αυτοδιαγνωστικών ελέγχων ανά εβδομάδα (self test). Οι τρεις (3) συνολικά αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι διενεργούνται την ημέρα 0 έως 1, 3 και την ημέρα 5 μετά την τελευταία επαφή τους το κρούσμα. Μετά την πάροδο της πενθήμερης περιόδου παρακολούθησης με τον αυτό[1]διαγνωστικό έλεγχο, τα άτομα που εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία των στενών επαφών, εφόσον παραμένουν ασυμπτωματικά και έχουν αρνητικά αποτελέσματα στα τεστ που έχουν πραγματοποιηθεί, δε χρειάζεται να υποβληθούν περαιτέρω σε κάποια μορφή συστηματικού προληπτικού διαγνωστικού ελέγχου.

Επισημαίνεται ότι και στις παραπάνω κατηγορίες, εάν κάποιο αποτέλεσμα ταχείας δοκιμασίας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), αποβεί θετικό, το άτομο αντιμετωπίζεται πλέον ως επιβεβαιωμένο περιστατικό COVID-19 και ακολουθούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες απομόνωσης και διαχείρισης κρούσματος. Στην περίπτωση θετικού αποτελέσματος σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), θα πρέπει να ακολουθεί επιβεβαίωση με ταχεία δοκιμασία ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) ή εναλλακτικά με μοριακό έλεγχο (PCR)

2. Διαχείριση στενών επαφών επιβεβαιωμένου κρούσματος λοίμωξης COVID-19 εκτός του σχολικού πλαισίου

α) Για τους μη εμβολιασμένους μαθητές, στην περίπτωση που είναι στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος ατόμου με το οποίο διαβιούν κάτω από την ίδια στέγη, ακολουθείται η διαδικασία της πενθήμερης απομόνωσης από την τελευταία επαφή με το κρούσμα και αποφυγής επαφής με άλλα άτομα. Την πέμπτη (5η) ημέρα από την τελευταία επαφή με το κρούσμα υποβάλλονται σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο και εφόσον το αποτέλεσμα αυτού είναι αρνητικό επιστρέφουν στις σχολικές δραστηριότητες την έκτη (6η) ημέρα, υπό την προϋπόθεση πάντοτε ότι δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο βελτιώνονται με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για ένα 24ωρο χωρίς την χρήση αντιπυρετικών.

β) Οι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες μαθητές/τριες, στην περίπτωση που είναι στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος ατόμου με το οποίο διαβιούν κάτω από την ίδια στέγη, δεν παραμένουν σε απομόνωση και συνεχίζουν κανονικά τις δραστηριότητές τους, υπό τις εξής προϋποθέσεις: (1) εάν είναι 12 ετών και άνω, χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (N95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για δέκα τουλάχιστον (10) ημέρες από την τελευταία επαφή με το κρούσμα, και (2) διενέργεια τριών αυτοδιαγνωστικών ελέγχων σε διάστημα πέντε (5) ημερών, και συγκεκριμένα τις ημέρες 0 έως 1, 3 και 5 μετά την τελευταία επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα.


ΔΙΧΤΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

 

Δίχτυ προστασίας από το Δήμο Κορυδαλλού κατά της πανδημίας για τη σχολική κοινότητα

 

Ο Δήμος Κορυδαλλού αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων με στόχο την οικονομική ελάφρυνση των νοικοκυριών στο πλαίσιο τήρησης του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

 

Συγκεκριμένα :

 

Δωρεάν rapid–test στον χώρο του Δημαρχείου για μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολείων του Δήμου Κορυδαλλού.

Ειδική τιμή 5€/ rapid–test σε φαρμακεία της πόλης.

Ειδική τιμή 25€/pcr–test(μοριακό) σε διαγνωστικό κέντρο.

 

Αναλυτικότερα, από Τρίτη 18/1 θα διεξάγονται καθημερινά δωρεάν rapid-test από τις Κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού για τα παιδιά και το προσωπικό των σχολείων της πόλης στον χώρο του Δημαρχείου Κορυδαλλού (Γρηγορίου Λαμπράκη 240) από τις 07:00 έως 13:00 και το Σάββατο 9:00-13:00. Απαραίτητη είναι η επίδειξη σχετικής βεβαίωσης της Διεύθυνσης του σχολείου.

 

Παράλληλα, τα κάτωθι φαρμακεία θα προσφέρουν τα rapid-test στους μαθητές και εκπαιδευτικούς στην προνομιακή τιμή των 5€/τεστ:

 

Φαρμακείο        Διεύθυνση

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ & ΣΙΑ    ΗΠΕΙΡΟΥ 160

ΚΑΡΑΠΕΤΣΑ-ΚΕΚΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ               ΘΕΣΠΙΕΩΝ 55

ΚΟΤΖΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-ΣΚΟΠΕΤΕΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ         ΥΔΡΑΣ 21 & ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΟΣ

ΚΟΨΙΔΑ ΙΩΑΝΝΑ             Γ.ΛΑΜΠΡΑΚΗ 205

ΝΤΑΒΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ   ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ 34

ΝΤΑΛΑΚΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ          ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 19

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΛΕΝΗ      ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ 39

ΠΟΡΙΩΤΗ ΑΝΝΑ               ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 49

ΚΟΥΚΟΥΒΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ     ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ 41

ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΟΎΛΑ             ΘΗΡΑΣ 33 & ΕΡΕΧΘΕΙΟΥ

 

 

Πρόσθετα, όλοι δημότες θα έχουν δυνατότητα διενέργειας Pcr-test (μοριακό) στο διαγνωστικό κέντρο MicrobeAnalysis (Π. Μελά 2, Νίκαια) στην  τιμή των 25€ / τεστ.

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

Άνοιγμα σχολείων τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2021

 Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στις ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολικών μονάδων μετά τις γιορτές.

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας:

Προβλέπεται ένα επιπλέον σελφ τεστ για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας σχολείων, επομένως την εβδομάδα 10-15 Ιανουαρίου θα διενεργηθούν τρία δωρεάν σελφ τεστ αντί για δύο. Το πρώτο θα διενεργηθεί την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2021 και τα άλλα δυο την Τρίτη και την Πέμπτη.

Από την δεύτερη εβδομάδα θα γίνονται δυο self-test και αυτό το μέτρο θα ισχύει και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

Τα δωρεάν δύο εβδομαδιαία σελφ τεστ πλέον θα διενεργούνται και από τους εμβολιασμένους μαθητές και από τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς. 

Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη, φεύγουμε από την λογική του "σταυρού", δηλαδή των αυξημένων ελέγχων μόνο στα παιδιά που κάθονται κοντά στο κρούσμα, και επεκτεινόμαστε σε αυξημένους ελέγχους σε όλο το τμήμα, είπε η κυρία Κεραμέως.

Και πρόσθεσε: Πλέον όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ, κάθε μέρα, για 5 ημέρες. Συγκεκριμένα, θα κάνουν δύο ράπιντ και ένα self- test σε διάστημα πέντε ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών self-test την εβδομάδα, άρα 5 τεστ σε 5 ημέρες. Οι εμβολιασμένοι συμμαθητές θα κάνουν σύνολο 3 σελφ τεστ δωρεάν εκείνες τις ημέρες.

Σχετικά με τους εκπαιδευτικούς:

Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν και αυτοί 5 τεστ σε 5 ημέρες:

  • δύο ράπιντ και ένα σελφ τεστ, επιπλέον των δύο ράπιντ που ήδη κάνουν την εβδομάδα.
  • Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν 3 σελφ τεστ δωρεάν την εβδομάδα.

Παράλληλα, όλες οι άλλες προβλέψεις του πρωτοκόλλου, όπως για παράδειγμα τα υποχρεωτικά ράπιντ τεστ για εκπαιδευτικούς που δεν είναι εμβολιασμένοι, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, η αναστολή των εκδρομών, εξακολουθούν να ισχύουν.





 Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης του Έργου της Σχολικής Μονάδας (έτος αναφοράς: 2023-2024) Σχολική Μονάδα: 21ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ - 905153...