Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022

Oδηγίες για το Ολοήμερο

 Οδηγίες για το Ολοήμερο τμήμα :

 

Η σχολική μας τσάντα: Το παιδί φέρνει μαζί του την τσάντα του. Μέσα υπάρχει:

1. Το πρωινό του.

2. Κουτάλι ή πιρούνι.

3. Πετσέτα (τη στρώνει για να γευματίσει)

4. Ένα πακέτο μωρομάντηλα.

5. Το παγουρίνο του επάνω στο οποίο είναι γραμμένο το όνομά του και είναι εύκολο στο να ανοίγει και να κλείνει.

6. Πακέτο με χαρτομάντηλα.

 

Ελέγχουμε, κάθε μέρα την τσάντα του παιδιού μας, ώστε να έχει μέσα τα παραπάνω και να είναι καθαρή. Δεν περιέχει τίποτε άλλο, εκτός αν ζητηθεί από τις νηπιαγωγούς.

 

Παιχνίδια δεν φέρνουμε από το σπίτι.

 

Μεσημεριανό φαγητό:

 

Καθημερινά τοποθετούμε το μεσημεριανό φαγητό σε ένα δοχείο, αποκλειστικά μεταλλικό, με μεταλλικό καπάκι. Γράφουμε το όνομα του παιδιού στο καπάκι και στο πλάι του δοχείου, με ανεξίτηλο μαρκαδόρο στο σκεύος ή σε αυτοκόλλητο που κολλάμε πάνω σε αυτό. Κάθε μέρα ελέγχουμε ώστε το όνομα να είναι γραμμένο και στα δύο μέρη του σκεύους. Τοποθετούμε το δοχείο με το φαγητό μέσα σε ένα τσαντάκι (τσάντα ολοήμερου). Στο τσαντάκι αυτό τοποθετούμε επίσης  κουτάλι ή πιρούνι στα οποία θα αναγράφεται, επίσης το όνομα του παιδιού και μία πετσέτα.

Είναι σημαντικό, κάθε μέρα να ενημερώνετε τα παιδιά:

α. Τι φαγητό έχουν

β. Αν δεν χρειάζεται ζέσταμα.

γ. Αν κάτι (σαλάτα, τυρί κ.λπ.) πρέπει να μπει στο ψυγείο και να παραμείνει εκεί.


Στο σπίτι καθημερινά κάνετε πρόβα την εξής διαδικασία:

 

1. Στρώσιμο πετσέτας

2. Μεταφορά και τοποθέτηση του κουταλιού ή του πιρουνιού από την τσάντα στην πετσέτα (σε καμμιά περίπτωση το παιδί δεν παίζει με αυτά).

3. Τοποθέτηση του δοχείου με το φαγητό πάνω στην πετσέτα.

 

Μεσημεριανή Ξεκούραση-Ύπνος.

 

Σε μια τσάντα πολλαπλών χρήσεων (μικρού μεγέθους) (στη τσάντα πρέπει να αναγράφεται το όνομα του παιδιού) βάζετε ένα μικρό σεντόνι (κούνιας) και ένα μικρό μαξιλάρι κούνιας τα οποία παίρνετε στο σπίτι, κάθε Παρασκευή για να τα πλύνετε και να τα επαναφέρετε τη Δευτέρα.(Σε όλα τα προσωπικά είδη πρέπει να αναγράφεται το όνομα του παιδιού) 

 

Τι τρώμε;

 

Ας αρχίσουμε από το εάν τρώμε! Κάποια παιδιά παρουσιάζουν δυσκολία στο να φάνε. Θα προσπαθήσουμε να τρώμε  όλοι  μαζί και να επικοινωνήσουμε τη σημασία του μεσημεριανού φαγητού για την υγεία και τη δύναμή μας. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια, μέσα από έρευνες παιδοψυχολόγων, έχει καταδειχτεί, με σαφήνεια, ότι ένας από τους λόγους της νευρικής ανορεξίας ή της παχυσαρκίας (φαινόμενα που τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν) οφείλεται στην καταπίεση που νιώθει ένα παιδί τις ώρες του φαγητού. Αν κάποιο παιδί αρνείται με πείσμα να φάει ή κλαίει ή μας λέει ότι φούσκωσε η κοιλίτσα του, για λόγους ψυχολογικούς δεν πρέπει να το πιέσουμε. Μιλήστε στο σπίτι μαζί του, εξηγήστε τη σημασία του φαγητού και τα οφέλη και το ίδιο, αντίστοιχα, θα κάνουμε κι εμείς στην τάξη.

 

Τι μπορούμε να βάλουμε για μεσημεριανό:

 

Στερεές τροφές, όσπρια, κρέας, ρύζι, πίτες, μακαρόνια. ΟΧΙ σούπες, γενικά όχι φαγητά με ζουμιά (π.χ. εάν έχετε φακές για μεσημεριανό, φροντίστε να μην έχουν πολλά ζουμιά), όχι τροφές με κόκκαλα. Βάλτε φαγητά που ξέρετε ότι το παιδί τρώει με ευχαρίστηση, συνδυάστε το υγιεινό φαγητό με τις επιθυμίες του.

 


Oδηγίες για την έναρξη της σχολικής χρονιάς


 




Λειτουργία Νηπιαγωγείου


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

ΣΤΟ 21ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

 

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Προσέλευση

Πρωινή Ζώνη: Τα νήπια που είναι εγγεγραμμένα στο Τμήμα της Πρωινής Ζώνης προσέρχονται στο νηπιαγωγείο στις 07:45-08:00.

 

Υποχρεωτικό Πρωινό  & Προαιρετικό Ολοήμερο:

Τα νήπια προσέρχονται στις 08:15-08:30.

Αποχώρηση

Τα νήπια των Υποχρεωτικών Πρωινών Τμημάτων αποχωρούν στη 13:00.

Τα νήπια της Πρωινής Ζώνης και του Ολοήμερου Τμήματος αποχωρούν στις 16:00.

Παραλαβή των νηπίων

Η παραλαβή των νηπίων γίνεται μόνο από τους κηδεμόνες και από όσα άτομα έχουν δηλωθεί από τους γονείς. Σε περίπτωση που κάποιο άλλο άτομο θα παραλάβει το νήπιο από το νηπιαγωγείο, οι γονείς θα πρέπει να ενημερώσουν σχετικά την  νηπιαγωγό το πρωί την ώρα της προσέλευσης. Στην περίπτωση αυτή το άτομο που θα παραλάβει το/τη μαθητή/τρια θα πρέπει να επιδείξει την αστυνομική του ταυτότητα για την ταυτοποίηση των στοιχείων του.

 

Τηλεφωνική επικοινωνία

Οι γονείς θα ήταν καλό να επικοινωνούν με το νηπιαγωγείο από τις 9:00-09:30 (σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης), να αφήνουν το μήνυμα τους για να ενημερώνεται η υπεύθυνη νηπιαγωγός του τμήματος προκειμένου να μην διακόπτεται η διδασκαλία των μαθητών. Μετά την αποχώρηση των μαθητών η νηπιαγωγός του κάθε τμήματος μπορεί να επικοινωνήσει με τους γονείς .

Σε περίπτωση που κάποιος γονέας επιθυμεί να συζητήσει οποιοδήποτε θέμα με την υπεύθυνη νηπιαγωγό του τμήματος θα κλείνει τηλεφωνικό ραντεβού από την προηγούμενη μέρα.

 

Λειτουργία νηπιαγωγείου

Την Τρίτη 13/09/2022 θα ξεκινήσει το νέο σχολικό πρόγραμμα με βάση το ωράριο λειτουργίας του νηπιαγωγείου που έχει αναφερθεί παραπάνω. Στο Νέο Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα θα ενταχθούν τα Αγγλικά και τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων.

 

 

Καλή σχολική χρονιά

Καλή πρόοδο σε όλα τα παιδιά

 

Η Προϊσταμένη και οι Εκπαιδευτικοί

Του 21ου Νηπιαγωγείου Κορυδαλλού 

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022

Αγιασμός στο Νηπιαγωγείο μας

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς,


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι  ο Αγιασμός για τη φετινή σχολική χρονιά θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 9:30 στο χώρο υποδοχής του Νηπιαγωγείου. Μετά το πέρας του Αγιασμού θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση για την λειτουργία του Νηπιαγωγείου και οι μαθητές/τριες θα αποχωρήσουν με τους γονείς τους .Την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022 το Νηπιαγωγείο θα λειτουργήσει κανονικά. Η χρήση μάσκας είναι προαιρετική.


Ευχαριστούμε πολύ

Οι Νηπιαγωγοί


 

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Ευχές και ενημέρωση για εγγραφές στο διευρυμένο ολοήμερο πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου

 

Το Διδακτικό Προσωπικό του 21ου Νηπιαγωγείου Κορυδαλλού σας εύχεται   

Καλό Φθινόπωρο!!!!

Καλούνται οι γονείς και κηδεμόνες μαθητών/τριων του νηπιαγωγείου μας , το οποίο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα του διευρυμένου ολοήμερου και θα λειτουργήσει ως τις 5.30 μ.μ , να προσέλθουν  στο σχολείο μας , τη Δευτέρα 05 /09 /2022 έως και την Παρασκευή 09/09/2022 και ώρα 09.00-13.00 ,ώστε να κάνουν αίτημα εγγραφής για τα παιδιά τους , εφόσον το επιθυμούν, στο τμήμα του διευρυμένου ολοημέρου προκειμένου να σχηματιστεί εγκαίρως και να ξεκινήσει τη λειτουργία του άμεσα, με την έναρξη του σχολείου.

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την εγκύκλιο, κατόπιν της αιτήσεως εγγραφής στο ολοήμερο τμήμα διευρυμένου ωραρίου, η φοίτηση του μαθητή/τριας είναι υποχρεωτικά μέχρι της 17:30.

Να διευκρινιστεί ότι το συγκεκριμένο τμήμα θα λειτουργήσει εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός νηπίων/προνηπίων.

Υπενθυμίζουμε ότι η επιλογή του ωραρίου αποχώρησης  είναι δεσμευτική για ολόκληρη τη σχολική χρονιά.

Προσεχώς θα ενημερωθείτε για την ώρα του Αγιασμού που θα γίνει στο σχολείο μας τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022.

 Με εκτίμηση

Η Διεύθυνση και οι Νηπιαγωγοί του 21ου Ν/Γ Κορυδαλλού

 Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης του Έργου της Σχολικής Μονάδας (έτος αναφοράς: 2023-2024) Σχολική Μονάδα: 21ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ - 905153...