Τρίτη 28 Απριλίου 2020

ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ


6 ΚΙΝΗΤΙΚΑ
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ!!!!


6 διαφορετικές ιδέες για παιχνίδια μέσα στο σπίτι 


1. Μεταφέρετε τους Ολυμπιακούς Αγώνες από τα γήπεδα στο σπίτι σας: 
α) Βόλεϊ: Δέστε και τεντώστε ένα κομμάτι νήματος ανάμεσα σε δύο καρέκλες. Χτυπήστε ένα μπαλόνι μπρος και πίσω προσπαθώντας να το περάσετε πάνω από το νήμα ενώ κάθεστε. β) Μπόουλινγκ: Μπορείτε να αγοράσετε το παιχνίδι με τις πλαστικές κορίνες από κάποιο μαγαζί ή βάλτε στη σειρά άδεια μπουκάλια νερού και στοιχηματίστε ποιος θα τα ρίξει όλα χρησιμοποιώντας μία μικρή μπάλα γ) Μπάσκετ: Αγορά μιας μικρής μπασκέτας πίσω από την πόρτα του παιδικού δωματίου ή χρησιμοποιούμε το καλάθι των απορριμμάτων δ) Μίνι γκολφ: Πάλι, αν υπάρχει η δυνατότητα, μπορείτε να αγοράσετε το παιχνίδι με το σχετικό εξοπλισμό (πλαστικά μπαστούνια, μπαλάκια και τρύπες) ή να χρησιμοποιήσετε μία μαλακή μπαλίτσα και σκούπες για μπαστούνια

 2. Μια καταπληκτική δραστηριότητα με τη βοήθεια ενός εσωτερικού μίνι τραμπολίνου: 
Σίγουρα θα θυμάστε σαν παιδιά πόσο αστείο ήταν να πηδάτε στο κρεβάτι σας. Αποτελεί εξαιρετική αεροβική άσκηση και σύμφωνα με έρευνα είναι πιο αποτελεσματική από το τρέξιμο στην ενεργοποίηση του μυοσκελετικού συστήματος.

 3. Χούλα-Χουπ
Αυτό το πολύχρωμο στεφάνι μπορεί να αποτελέσει μια ολοκληρωμένη μορφή κινητικής δραστηριότητας, αφού κατά την εκτέλεση των κινήσεων δραστηριοποιούνται οι περισσότερες μυϊκές ομάδες. Επίσης βελτιώνει το συντονισμό και την αίσθηση ρυθμού.

 4. Σχοινάκι: 
Βοηθάει να αποκτήσει το παιδί σας ελαστικότητα, ταχύτητα και γενικά βελτιώνει τη φυσική του κατάσταση. Μάλιστα, καλυτερεύει την ισορροπία και τον συντονισμό, γυμνάζοντας έμμεσα και το μυαλό.

 5. Διασκεδάστε μαζί με το παιδί σας, κάνοντας ασκήσεις ισορροπίας
Προμηθευτείτε ένα δίσκο-τραμπάλα ισορροπίας στον οποίο τα παιδιά μπορούν να σταθούν ή να κάτσουν στο δίσκο, να περιστραφούν, να μετακινηθούν και να βελτιώσουν τις κινητικές τους δεξιότητες.

 6. Χορός εσωτερικού χώρου: 
Ενεργοποιήστε τη μουσική και το χορό! Δεν χρειάζεστε πίστα.. Ο χορός είναι μια καταπληκτική δραστηριότητα για κινητική εκτόνωση. 

Καλή διασκέδαση!

(ΠΗΓΗ: www.superdad.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης του Έργου της Σχολικής Μονάδας (έτος αναφοράς: 2023-2024) Σχολική Μονάδα: 21ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ - 905153...