Κυριακή 31 Μαΐου 2020

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 01/06/2020


Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/μαθητριών του 21oυ Νηπιαγωγείου Κορυδαλλού,
εν όψει της επαναλειτουργίας των Νηπιαγωγείων την 1/6/2020, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω:
 Από τη Δευτέρα 1/6/20 έως 26/6/20 για την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας, θα ισχύσει νέο αναδιαμορφωμένο ωρολόγιο πρόγραμμα (σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ)  , ανά τμήμα, ώστε το υφιστάμενο εκπαιδευτικό προσωπικό να αξιοποιείται με το βέλτιστο δυνατό τρόπο·       
  1.   Το Σχολείο θα λειτουργεί 8:15-13:00 για όλα τα τμήματα του νηπιαγωγείου.
  2.       Το ολοήμερο πρόγραμμα δεν θα λειτουργήσει. Κατά συνέπεια ΔΕΝ θα λειτουργήσει η  Πρωινή Ζώνη.
  3.   Η πόρτα του Σχολείου θα ανοίγει στις 8:15 π.μ και θα κλείνει στις 08.30 π.μ. Παρακαλούμε να φροντίζετε ώστε οι μαθητές/μαθήτριες να είναι εγκαίρως στο σχολείο. Παρακαλούμε, για την ασφαλή προσέλευση/αποχώρηση των μαθητών/μαθητριών στο/από το σχολείο, την αποφυγή συνωστισμού και την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων, οι γονείς/κηδεμόνες να διατηρούν μια απόσταση από την πόρτα κατά την είσοδο και έξοδο των παιδιών.
  4. Το σχολείο έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και έχει ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες  που έχουν αποσταλεί  από το Υπουργείο και συγκεκριμένα:
  5.  Στο Σχολείο έχει πραγματοποιηθεί καθαρισμός και απολύμανση χώρων, επιφανειών και αντικειμένων.
  6.  Καθημερινά θα υπάρχει συστηματικός και επαρκής φυσικός αερισμός όλων των χώρων.
  7. Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός μαθητών ανά σχολική αίθουσα ορίζεται στους (15).Τάξεις ή τμήματα τάξεων με περισσότερους των (15)μαθητών, χωρίζονται σε υποτμήματα και εφαρμόζουν εκ περιτροπής διδασκαλία, κατά τα οριζόμενα στην υπ’αριθμ.5188/ΓΔ4/06-05-2020 ΚΥΑ.
  8. Το σχολείο δεν θα δέχεται στους χώρους κανέναν επισκέπτη, ούτε γονέα.  Τα όποια αιτήματα θα υποβάλλονται τηλεφωνικά (210-4970501) ή στο email του σχολείου mail@21nip-koryd.att.sch.gr
  Σε όλα τα τμήματα του νηπιαγωγείου προβλέπεται η λειτουργία σε υποομάδες μαθητών/μαθητριών, για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας στη σχολική μονάδα.
  • Στις τουαλέτες θα υπάρχει καθημερινά υγρό σαπούνι για το τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών. Οι μαθητές/μαθήτριες θα ενημερώνονται ώστε να τηρούν αποστάσεις στη σειρά αναμονής στην τουαλέτα .
  • Εναλλακτικά του πλυσίματος χεριών, μπορεί να εφαρμοστεί καλό τρίψιμο των χεριών με αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη. Το μπουκάλι με το αλκοολούχο διάλυμα θα βρίσκεται μέσα σε κάθε αίθουσας διδασκαλίας.
  • Επιβάλλεται η παραμονή κατ’οίκον και αποχή από την παρακολούθηση μαθημάτων, οποιουδήποτε μαθητή/μαθήτριας εμφανίσει (ακόμα και ήπια συμπτώματα) λοίμωξης αναπνευστικού, βήχα ή συχνό φτέρνισμα, με ταυτόχρονη ενημέρωση του σχολείου.
  • Έχει προβλεφθεί ειδικός χώρος ανάπαυσης, για όσα μέλη της εκπαιδευτικής μονάδας (μαθητές/μαθήτριες, εκπαιδευτικούς) παρουσιάσουν αδιαθεσία, για την παρακολούθηση της υγείας τους από τον Υπεύθυνο Διαχείρισης Κρουσμάτων που έχει οριστεί από το Σύλλογο Διδασκόντων του νηπιαγωγείου.
  • Σε περίπτωση εμφάνισης περιστατικού αδιαθεσίας μέλους της εκπαιδευτικής μονάδας (μαθητές/μαθήτριες, εκπαιδευτικοί) θα ακολουθηθούν οι οδηγίες και τα πρωτόκολλα που έχουν αποσταλεί από τον ΕΟΔΥ.
  •  Καθημερινά στην τσάντα των νηπίων θα πρέπει να υπάρχει υγρό αντισηπτικό και αντισηπτικά μαντηλάκια.
  •  Κατά την αποχώρηση τους οι μαθητές θα παίρνουν το προσωπικό τους σχολικό υλικό (μαρκαδόροι, κόλλα, ψαλίδι, μολύβι, γόμα), το οποίο θα απολυμαίνεται στο σπίτι και θα επιστρέφεται την επόμενη φορά που θα προσέλθουν στο σχολείο.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης του Έργου της Σχολικής Μονάδας (έτος αναφοράς: 2023-2024) Σχολική Μονάδα: 21ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ - 905153...