Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ

 Μικροί μας μαθητές , το θέμα που είχαμε αρχίσει να δουλεύουμε στην τάξη ήταν "Ο Κύκλος του νερού" ,γι'αυτό κι εμείς σκεφτήκαμε να σας υπενθυμίσουμε όλα όσα είχαμε πει.

Μία παρουσίαση του κύκλου του νερού μπορεί να ξεκινήσει με το βίντεο που ακολουθεί, που περιλαμβάνει και το βασικό λεξιλόγιο που χρειάζεται να κατακτηθεί:



Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να κατανοήσετε τον κύκλο του νερού , είναι το πείραμα. Ελάτε να δούμε κάποια απ'αυτά.....

1.ΕΞΑΕΡΩΣΗ - ΥΓΡΟΠΟΙΗΣΗ 
(από το βιβλίο του Κ. Ραβάνη "Δραστηριότητες για το Νηπιαγωγείο από τον κόσμο της Φυσικής"
Τα νήπια έχουν την εμπειρία της εξαέρωσης, της εξάτμισης και της υγροποίησης από την καθημερινή τους ζωή. Τα γνωστικά εμπόδια όμως σχετικά με το φαινόμενο είναι πολλά. Στόχος του πειράματος ήταν να μπορέσουν τα παιδιά μετά το τέλος της παρατήρησής τους, να περιγράψουν τη διαδικασία της εξαέρωσης, χρησιμοποιώντας διατυπώσεις οι οποίες επισημαίνουν το μετασχηματισμό του νερού σε υδρατμούς, και την υγροποίησή του με την επαφή τους στο κρύο αντικείμενο (φυσαλίδες, ατμός, υδρατμοί κ.λ.π.).




2.Το πείραμα της βροχής με τέμπερα (βροχή) και σφουγγάρι (σύννεφο)

3.Βλέπουμε τη βροχή να δημιουργείται με αφρό ξυρίσματος (σύννεφα ) και χρώματα ζαχαροπλασικής (βροχή)

4.Δημιουργούμε βροχή με ανακυκλώσιμα υλικά και υλικά της κουζίνας:




5. Τήξη- Πήξη
Με παγάκια φτιάχνουμε  3 χιονανθρωπάκια  και τα βάζουμε το ένα σε ζεστό μέρος, το άλλο μέσα στο σπίτι και το άλλο έξω από το σπίτι.



Προσπαθήστε να πειραματιστείτε στο σπίτι παίζοντας με το νερό...Περιμένουμε να δούμε τη δουλειά σας!!!!

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!!!

Πηγές: (www. kindergartenstories.com , www.edonipiagogeio.blogspot.com, )





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης του Έργου της Σχολικής Μονάδας (έτος αναφοράς: 2023-2024) Σχολική Μονάδα: 21ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ - 905153...