Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

              ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΠΡΩΙΝΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ







ΕΝΑΡΞΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ EDUPASS

 

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ EDUPASS

Από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 τίθεται σε λειτουργία για τις δημόσιες σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, η πλατφόρμα edupass.gov.gr.

Στην πλατφόρμα edupass θα γίνεται η δήλωση παρουσίας και συμμετοχής στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία σε δημόσιες δομές με βάση το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού rapid test ή self-test.

Για τη δήλωση θα χρειαστείτε:

·         τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet

·         το ΑΜΚΑ σας ή το ΑΜΚΑ του παιδιού σας αν είστε γονεάς ανήλικου μαθητή

Υπόχρεοι υποβολής στην πλατφόρμα edupass.gov.gr δήλωσης συμμετοχής με φυσική παρουσία στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία στις δημόσιες σχολικές μονάδες είναι:

(α) οι μαθητές/τριες,

(β) το εκπαιδευτικό προσωπικό και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.),

(γ) κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο, που συμμετέχει με φυσική παρουσία σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία που διενεργείται εντός των χώρων της δημόσιας εκπαιδευτικής δομής («επισκέπτες»), όπως για παράδειγμα φοιτητές/τριες που πραγματοποιούν πρακτική άσκηση στη σχολική μονάδα.

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ 15/10/2021

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 σε όλη την Αττική, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης .

Η διακοπή της λειτουργίας τους αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους ασφάλειας των μαθητών και εξαιτίας των δυσκολιών μετακίνησης που πιθανόν προκύψουν εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Η Περιφέρεια Αττικής συνιστά σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις τις ώρες που είναι έντονα τα καιρικά φαινόμενα και να ακολουθούν τις οδηγίες προστασίας.

Με εκτίμηση οι Νηπιαγωγοί


Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Εργαστήρια Δεξιοτήτων



 Από τη φετινή χρονιά σε όλα τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια της χώρας θα υλοποιούνται τα Προγράμματα Δεξιοτήτων .

Οι 4 Θεματικοί Κύκλοι των Προγραμμάτων Δεξιοτήτων είναι οι εξής:

  • Ζω καλύτερα – Ευ Ζην
  • Φροντίζω το Περιβάλλον
  • Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ – Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη
  • Δημιουργώ και Καινοτομώ – Δημιουργική Σκέψη και Πρωτοβουλία

Σε κάθε θεματικό κύκλο επιλέγεται για τη συγκεκριμένη σχολική χρονιά μια υποθεματική  και υλοποιείται ένα πρόγραμμα  πάνω σε αυτήν την υποθεματική. Έτσι κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιά θα υλοποιούνται τέσσερα προγράμματα , ένα από κάθε θεματικό κύκλο.

Η στοχοθεσία των προγραμμάτων έχει προσδιοριστεί βάσει των λεγόμενων δεξιοτήτων του 21ου αιώνα: δεξιότητες της ζωής (life skills), ήπιες δεξιότητες (soft skills) και δεξιότητες τεχνολογίας και επιστήμης. Ενδεικτικά, οι σύγχρονες δεξιότητες περιλαμβάνουν την κριτική σκέψη, τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία, την επικοινωνία, την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα, την πρωτοβουλία, την οργανωτική ικανότητα, την ενσυναίσθηση και τις κοινωνικές δεξιότητες, την επίλυση προβλημάτων, τον ψηφιακό και τεχνολογικό γραμματισμό.

Τα Προγράμματα Δεξιοτήτων που έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν στο Νηπιαγωγείο μας για τη σχολική χρονιά 2021-22 είναι τα εξής:

  • Φροντίζω το Περιβάλλον – Θέμα: Οικολογική συνείδηση – Τίτλος Προγράμματος: «Υπεύθυνα παιδιά, υπερασπιστές των ζώων»
  • Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ – Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη – Θέμα: Ανθρώπινα δικαιώματα και συμπερίληψη – Τίτλος Προγράμματος: " Η οικογένεια δεν έχει αριθμητική, είναι απλώς μοναδική"
  • Δημιουργώ και Καινοτομώ – Δημιουργική Σκέψη και Πρωτοβουλία – Θέμα: STEAM – Τίτλος Προγράμματος: «STEAM κι η γη γυρίζει»
  • Ζω καλύτερα – Ευ Ζην – Θέμα: Υγεία, Διατροφή και Άσκηση – Τίτλος Προγράμματος: " Ο Ρούλης , ο Τροφούλης και η περιπέτειά του στον κόσμο της υγιεινής διατροφής"

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO για να μας υπενθυμίσει τον καθοριστικό ρόλο που παίζει ο δάσκαλος μέσα στην κοινωνία, είτε εργάζεται σε μία πλούσια πόλη της Δύσης, είτε σε μια αυτοσχέδια σχολική αίθουσα κάποιας εγκατάστασης προσφύγων.



Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Paulo Freire στο βιβλίο του "Δέκα επιστολές προς εκείνους που τολμούν να διδάξουν" η επιτυχία ενός δασκάλου εξαρτάται από τη σταθερή αφοσίωση του στη μάθηση και την κατάρτιση, ως μέρους μιας συνεχούς αξιολόγησης της διδακτικής του πράξης μέσα στην τάξη.

Όταν οι δάσκαλοι είναι ανοιχτοί να αναγνωρίσουν τους διαφορετικούς δρόμους που ακολουθούν οι μαθητές για να μάθουν, τότε αναδιαμορφώνουν διαρκώς τα μονοπάτια της δικής τους περιέργειας, ανοίγοντας τις πόρτες σε τρόπους μάθησης που θα ωφελήσουν όλους μέσα στην τάξη.

Η εκπαίδευση είναι μία αμφίδρομη και συνεχώς εξελισσόμενη διεργασία. Και αυτό είναι το χαρακτηριστικό που κάνει το ρόλο των εκπαιδευτικών μοναδικό.

Με σεβασμό στο έργο τους, στεκόμαστε δίπλα τους για να πορευτούμε από κοινού σε μία κοινωνία απαλλαγμένη από στερεότυπα και προκαταλήψεις, που αποδέχεται τη διαφορετικότητα και δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους

Πηγές:(https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/359701_5i-oktobrioy-pagkosmia-imera-ekpaideytikon )

 Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης του Έργου της Σχολικής Μονάδας (έτος αναφοράς: 2023-2024) Σχολική Μονάδα: 21ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ - 905153...