Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO για να μας υπενθυμίσει τον καθοριστικό ρόλο που παίζει ο δάσκαλος μέσα στην κοινωνία, είτε εργάζεται σε μία πλούσια πόλη της Δύσης, είτε σε μια αυτοσχέδια σχολική αίθουσα κάποιας εγκατάστασης προσφύγων.



Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Paulo Freire στο βιβλίο του "Δέκα επιστολές προς εκείνους που τολμούν να διδάξουν" η επιτυχία ενός δασκάλου εξαρτάται από τη σταθερή αφοσίωση του στη μάθηση και την κατάρτιση, ως μέρους μιας συνεχούς αξιολόγησης της διδακτικής του πράξης μέσα στην τάξη.

Όταν οι δάσκαλοι είναι ανοιχτοί να αναγνωρίσουν τους διαφορετικούς δρόμους που ακολουθούν οι μαθητές για να μάθουν, τότε αναδιαμορφώνουν διαρκώς τα μονοπάτια της δικής τους περιέργειας, ανοίγοντας τις πόρτες σε τρόπους μάθησης που θα ωφελήσουν όλους μέσα στην τάξη.

Η εκπαίδευση είναι μία αμφίδρομη και συνεχώς εξελισσόμενη διεργασία. Και αυτό είναι το χαρακτηριστικό που κάνει το ρόλο των εκπαιδευτικών μοναδικό.

Με σεβασμό στο έργο τους, στεκόμαστε δίπλα τους για να πορευτούμε από κοινού σε μία κοινωνία απαλλαγμένη από στερεότυπα και προκαταλήψεις, που αποδέχεται τη διαφορετικότητα και δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους

Πηγές:(https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/359701_5i-oktobrioy-pagkosmia-imera-ekpaideytikon )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης του Έργου της Σχολικής Μονάδας (έτος αναφοράς: 2023-2024) Σχολική Μονάδα: 21ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ - 905153...