Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

Δραστηριότητες για την Εθνική μας Επέτειο




 Κατασκευές από τα μικρά χεράκια των παιδιών του 

Α' Υποχρεωτικού Πρωινού Τμήματος






Κατασκευές από το Β΄ Υποχρεωτικό Πρωινό Τμήμα




Παίζω με τις σημαίες των κρατών της γης








Κατασκευή από το Ολοήμερο Τμήμα












Την ημέρα της γιορτής οι μικροί μαθητές μας, παρακολούθησαν και συμμετείχαν στην κουκλοθεατρική παράσταση :

" Ο Πελοπίδας κι η 28η Οκτωβρίου"





ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Εurope Code Week

10 Years Code Week


To Πρωινό Υποχρεωτικό Τμήμα Α' του 21ου Νηπιαγωγείου Κορυδαλλού συμμετείχε στην εβδομάδα Code Week  με τη δραστηριότητα: " Από το αμπέλι στο κρασί"

Θέμα: «Γνωριμία των νηπίων με το επιδαπέδιο ρομποτικό σύστημα»

Τίτλος: «Η Bee Bot μελισσούλα ταξιδεύει από το αμπέλι στο κρασί»

Με αφορμή το θέμα που ασχολούμαστε με τους μαθητές/τριες αυτήν την περίοδο και συγκεκριμένα με τον» Τρύγο»  έχει προγραμματιστεί   μια δραστηριότητα με τη χρήση επιδαπέδιου ρομποτικού συστήματος.

Για τον παραπάνω σκοπό, δημιούργησα μια αυτοσχέδια μακέτα, πάνω στην οποία προγραμματίστηκε να περιηγηθεί ένα bee bot ,για να εξοικειωθούν  οι μαθητές/τριες στη διαδοχική σειροθέτηση των εικόνων που απεικονίζουν τα στάδια της διαδικασίας παραγωγής κρασιού.

 Η μελισσούλα θα τους βοηθήσει  να κατανοήσουν την πορεία από το μάζεμα των σταφυλιών στην παρασκευή του κρασιού. Επιτρέπονται μόνο κινήσεις μπροστά, πίσω, δεξιά και αριστερά… κάνοντας ένα βήμα αφήναμε στο πλακάκι το σχετικό βελάκι, ώστε να μπορέσουμε μετά να καταγράψουμε σε ένα χαρτί τις κινήσεις που κάναμε…


Έτσι λοιπόν, οι μαθητές/τριες προσπάθησαν να κατευθύνουν την bee bot μελισσούλα ακολουθώντας μια συγκεκριμένη διαδρομή πάνω στην μακέτα. Στο τέλος, αφού τοποθέτησαν τις εικόνες στην σωστή σειρά , το κάθε παιδί αφηγήθηκε με τον δικό του τρόπο το ταξίδι «Από το αμπέλι στο κρασί».

Συνεχίσαμε στον πίνακα, όπου έπρεπε τα παιδιά να ζωγραφίσουν τα βελάκια για την πορεία της μελισσούλας .



Κάπως έτσι και με αφορμή τη συμμετοχή μας στην εβδομάδα CODE WEEK ξεκινάμε την προσπάθειά μας στην εισαγωγή των παιδιών στην υπολογιστική σκέψη (computational thinking)!!

Και το ταξίδι στη γνώση συνεχίζεται!!!


 

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Ανακοίνωση για Συγκέντρωση γονέων

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 13.30 μ.μ θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συγκέντρωση γονέων στο χώρο του Νηπιαγωγείου μας. Θα ενημερωθείτε για το Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα και το ωράριο  του Νηπιαγωγείου, για θέματα συμπεριφοράς, αυτοεξυπηρέτησης κι υγιεινής  των μαθητών/τριων μας.   Παρακαλούμε την παρουσία όλων.

 

Το Διδακτικό προσωπικό

 του 21ου Ν/Γ Κορυδαλλού

 

Ανακοίνωση για την 28η Οκτωβρίου

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 08.30 π.μ. οι μαθητές/τριες του νηπιαγωγείου μας θα παρακολουθήσουν την κουκλοθεατρική παράσταση «Ο Πελοπίδας και η 28η Οκτωβρίου» με αφορμή την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και θα πουν τραγούδια στο τέλος της γιορτής. Τα παιδιά θα προσέλθουν στις 08.30π.μ και θα αποχωρήσουν στις 10.00 π.μ. Το Ολοήμερο δεν θα λειτουργήσει. Η γιορτή θα είναι κλειστή χωρίς την παρουσία γονέων.

 

Το Διδακτικό προσωπικό

 του 21ου Ν/Γ Κορυδαλλού

 

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Εξωτερική Αξιολόγηση Σχολικής Μονάδας

 
 




Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης του Έργου της Σχολικής Μονάδας



Α. ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ


Διδασκαλία, μάθηση και αξιολόγηση


(Αξιολόγηση: 10)


Ο σχεδιασμός του εκπαιδευτικού σας έργου και η προετοιμασία των διδακτικών σας πρακτικών, όπως αυτές τεκμηριώνονται μέσα από την εφαρμογή των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και την υλοποίηση των σχεδίων δράσης έθεσαν υψηλά προσδοκώμενα αποτελέσματα ανά μαθητή/τρια βάσει της Ζώνης Επικείμενης Ανάπτυξης (ΖΕΑ), ζητούμενο του νέου Προγράμματος Σπουδών και του Οδηγού Νηπιαγωγού (2021) που ορίζει ότι μέσα στο πλαίσιο της ΖΕΑ, η/ο νηπιαγωγός επιδιώκει κατά την επεξεργασία ενός  θέματος  και  αξιοποιώντας  τις  κατάλληλες πρακτικές να βοηθήσει κάθε παιδί να διανύσει τη δική του πορεία προσεγγίζοντας το επίπεδο της δυνητικής του ανάπτυξης (βλ. Α4.1.4 Μάθηση για όλους). Στο πλαίσιο αυτό καλλιεργήθηκαν σύγχρονες ικανότητες που υποστηρίζονται και από το περιεχόμενο του Νέου Προγράμματος Σπουδών στη βάση της ολιστικής προσέγγισης της μάθησης, με στόχο την ανάδειξη των διεπιστημονικών συνδέσεων και την ενίσχυση της διαθεματικής ενιαιοποίησης  (βλ.  Πρόγραμμα  Σπουδών  για  την  Προσχολική  Εκπαίδευση  (2021)  Γ.  ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ  – ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ). Στο πεδίο της αξαιολόγησης αναφέρεστε στη συμμετοχή και συμπεριφορά των παιδιών. Θα ήταν χρήσιμο να αναφερθείτε στην αξιοποίηση του ατομικού φακέλου προόδου (potfolio) που αποτελεί για την Προσχολική ένα «υπερ-μεθοδολογικό» εργαλείο με πολυσυλλεκτικό και ευέλικτο χαρακτήρα  (βλ.  Οδηγός Νηπιαγωγού (2021) Α5.3 Ο Ατομικός Φάκελος Προόδου-Portfolio), πρόταση που  ήδη  είχα  διατυπώσει  κατά  τη φάση του Συλλογικού Προγραμματισμού.


Σχολική διαρροή - φοίτηση


(Αξιολόγηση: 10)


Οι ενέργειές σας σχετικά με τη διασφάλιση της συστηματικής παρακολούθησης του προγράμματος από όλους τους/τις μαθητές/τριες είναι ικανοποιητικές. Ενδιαφέρον θα είχε σε αυτόν τον θεματικό άξονα η αναφορά σε πρωτοβουλίες που έχετε αναπτύξει σχετικά με την πολυπαραγοντική διαδικασία της μετάβασης των μαθητών/τριών σας μεταξύ βαθμίδων και τη νοηματοδότηση του νέου τους ρόλου (βλ. Οδηγός Νηπιαγωγού (2021) Α2.3.3 Ομαλή μετάβαση και ζητήματα ετοιμότητας του συστήματος)


Σχέσεις   μεταξύ   μαθητών   /   μαθητριών

 

(Αξιολόγηση: 9)


Οι «φίλοι» στο νηπιαγωγείο λειτουργούν ως μια «ασφαλής βάση», πέρα από την οικογένεια, η οποία επιτρέπει στα παιδιά να οργανώσουν τη συμπεριφορά τους και να εξερευνήσουν τις επιπτώσεις της στα ίδια, στους/στις συνομήλικους/-ες και στο περιβάλλον, ενώ μεγιστοποιεί την εμπλοκή, την ευχαρίστηση και τον ενθουσιασμό στο παιχνίδι και τις διερευνήσεις τους. (Α4.2.2.3.2 Σχέσεις και αλληλεπιδράσεις στην τάξη). Σημαντικό ρόλο στην οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης, όπως αναφέρετε, έπαιξε η αξιοποίηση της συνεργατικής μάθησης που αναφέρεται σε όλες τις μαθησιακές διαδικασίες κατά τις  οποίες  τα  παιδιά  αλληλεπιδρούν  και  υποστηρίζονται ώστε να εργάζονται μαζί σε μικρές ομάδες, με σκοπό να ενισχύσουν τα αποτελέσματα και  την  ποιότητα  της μάθησής τους αλλά και της μάθησης των ομότιμων/συμμαθητριών/-τών τους. Ενδιαφέρον θα είχε η αναφορά σας σε ενέργειες που αναπτύξατε σχετικά με τη διαχείριση συγκρουσιακών περιστατικών που αφορούσαν παιδιά με διάγνωση προβλημάτων συμπεριφοράς και απασχόλησαν τη μεταξύ μας συνεργασία.


Σχέσεις μεταξύ μαθητών / μαθητριών και εκπαιδευτικών


(Αξιολόγηση: 10)


Η σχέση των παιδιών με τη/τον νηπιαγωγό αποτελεί σημαντική παράμετρο για την ολόπλευρη ανάπτυξη και μάθηση και είναι το κλειδί για την ομαλή προσαρμογή και την επιτυχημένη πορεία του παιδιού στο νηπιαγωγείο. Η ποιότητα των σχέσεων νηπιαγωγών και παιδιών φαίνεται να είναι καθοριστικής σημασίας για την προσαρμογή και την ανάπτυξη των παιδιών στο νηπιαγωγείο και μπορεί να λειτουργήσει τόσο ενισχυτικά όσο και επιβαρυντικά για τα ίδια τα παιδιά, καθώς από έρευνες έχουν συσχετισθεί με την προσαρμογή και την επιτυχία των παιδιών στο σχολικό περιβάλλον. Η υποστήριξη και συναισθηματική ανταπόκριση που παρέχετε στα παιδιά του νηπιαγωγείου σας είναι βέβαιο ότι επιδρούν καθοριστικά στην εμπλοκή τους στις μαθησιακές καταστάσεις στην τάξη, στη συγκέντρωση στις δραστηριότητες και στην επιμονή να φέρουν εις πέρας τα καθήκοντα που έχουν αναλάβει.


Σχέσεις σχολείου - οικογένειας


(Αξιολόγηση: 10)


Η συνεργασία ανάμεσα στο σχολείο και την οικογένεια είναι σημαντική παράμετρος για την ανάπτυξη και τη μάθηση των παιδιών και αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες για τη διασφάλιση της ποιότητας της εκπαίδευσης. Σύμφωνα με την αποτίμηση που έχετε αναπτύξει ο ρόλος σας διαφαίνεται βασικός στην προαγωγή συνεργατικού κλίματος με τις οικογένειες, γεγονός που τεκμηριώνεται από το υβριδικό μοντέλο επικοινωνίας που αναπτύξατε και βρίσκεται σε συστοιχία με τον κοινωνικοπαιδαγωγικό προσανατολισμό του νηπιαγωγείου (βλ. Οδηγός Νηπιαγωγού (2021) Α4.2.2.3.4 Σχέση νηπιαγωγείου-οικογένειας-κοινότητας).


Ηγεσία - Οργάνωση και διοίκηση της σχολικής μονάδας

 

(Αξιολόγηση: 10)


Ο θεματικός άξονας της διοικητικής λειτουργίας περιλαμβάνει το σύνθετο έργο που καλείστε να διαχειριστείτε σε ένα πολυσύνθετο εκπαιδευτικό πλαίσιο με πολλαπλές προκλήσεις τόσο σε επίπεδο δομής, σε επίπεδο αναγκών των μαθητών και μαθητριών, σε επίπεδο προσδοκιών και σχέσεων, όσο και σε επίπεδο απαιτήσεων σε σχέση με τον επαγγελματικό σας ρόλο (βλ. Οδηγός Νηπιαγωγού (2021) Α4.3 Επαγγελματική ταυτότητα, ρόλοι και επαγγελματική μάθηση των νηπιαγωγών- Η/Ο νηπιαγωγός ως ηγέτης). Οι ενέργειες που αναπτύξατε έχουν ωφελήσει το νηπιαγωγείο σας και έχουν συμβάλει στη διαμόρφωση επαγγελματικής κουλτούρας.


Σχολείο και κοινότητα


(Αξιολόγηση: 10)


Η αντίληψη ενός σχολείου που είναι ανοικτό στην κοινωνία και προς τα μέσα και προς τα έξω, προφέροντας μαθησιακές εμπειρίες που αντλούν από την κοινωνική εμπειρία και βασίζονται σε μια προσέγγιση που είναι ταυτόχρονα παιδοκεντρική και κοινωνιοκεντρική (βλ. Οδηγός Νηπιαγωγού (2021) Α3.1.2.3 Εργαλεία Ζωής). Η συνεργασία της σχολικής σας μονάδας με το όμορες σχολικές μονάδες επιβεβαιώνουν την ποιότητα των σχέσεων του νηπιαγωγείου με εκπαιδευτικούς φορείς.



Συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε επιμορφωτικές δράσεις


(Αξιολόγηση: 10)

Ο 21ος αιώνας απαιτεί από κάθε νηπιαγωγό τη διαρκή επιμόρφωση σε σχέση με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που πρέπει να διαθέτουν ώστε να διαχειριστούν με επιτυχία προκλήσεις που αφορούν τη διαφορετικότητα και την αυξανόμενη ποικιλομορφία των αναγκών των μαθητριών/-ών, την ενίσχυση της ενταξιακής προοπτικής και την ανοικτότητα του νηπιαγωγείου στην κοινωνία, με βάση τον κοινωνικοπαιδαγωγικό του ρόλο (βλ. Οδηγός Νηπιαγωγού (2021) Α4.3 Επαγγελματική ταυτότητα, ρόλοι και επαγγελματική μάθηση των νηπιαγωγών). Οι ενέργειες που έχετε αναπτύξει ως προς αυτή την κατεύθυνση είτε υποχρεωτικές είτε προαιρετικές αποτελούν σημαντικά βήματα ως προς τη διαμόρφωση της επαγγελματικής σας ταυτότητας.


Συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα


(Αξιολόγηση: 8)


Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα αντικατοπτρίζει ποιότητες της επαγγελματικής μάθησης, η οποία ως διαδικασία απαιτεί γνωστική και συναισθηματική εμπλοκή, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, ικανότητα, θέληση και προοπτικές για βελτίωση και αλλαγή. Υπό αυτή την έννοια η συμμετοχή σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα υπερβαίνει οποιουδήποτε τύπου κεντρικά σχεδιασμένη ευκαιριακή ή σεμιναριακή επιμόρφωση, αλλά προκύπτει στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής πράξης μέσα από την

 

ανάπτυξη δικτύων συνεργασίας που επενδύουν στην αμοιβαιότητα και στην ενεργό δράση για την επίτευξη κοινού στόχου και αποτελούν τη βάση για την εδραίωση συνεργατικής επαγγελματικής κουλτούρας (βλ. Οδηγό Νηπιαγωγού (2021) Α4.2.2.3.3 Σχέσεις μεταξύ νηπιαγωγών και δίκτυα πρακτικής). Στο κείμενό σας δεν τεκμηριώνετε τους λόγους που εμπόδισαν τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών της σχολικής σας μονάδας σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα


Β. ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Παιδαγωγική και μαθησιακή λειτουργία

Θετικά σημεία


Σύμφωνα με το περιεχόμενο της Ετήσιας Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης  του  Εκπαιδευτικού  Έργου  της σχολικής σας μονάδας, στο πλαίσιο της εικόνας που έχω αποκομίσει τόσο από τη μελέτη των επιμέρους πεδίων του Συλλογικού Προγραμματισμού (Σχεδιασμός-Υλοποίηση-Αποτίμηση του Σχεδίου Δράσης), όσο και κατά τη μεταξύ μας συνεργασία καθώς επίσης και λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες της σχολικής σας μονάδας διαπιστώνονται θετικά σημεία στην Παιδαγωγική και Μαθησιακή Λειτουργία


Σημεία προς βελτίωση


Τα ζητήματα που επισημαίνετε είναι εφικτά και θα πρέπει να συζητηθούν στον Σύλλογο Διδασκόντων ώστε να σχεδιάσετε αντίστοιχες ενέργειες σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο


Προτάσεις προς βελτίωση

Ζητήματα που θίγονται στο Νέο Πρόγραμμα Σπουδών και Οδηγό Νηπιαγωγού θα μπορούσαν να ενισχύσουν περεταίρω το έργο σας. Προτείνω να μελετήσετε ενότητες που αφορούν (α) το νηπιαγωγείο ως σύστημα και ζητήματα ποιότητας, (β) τις έννοιες και τη σημασία της συναισθηματικής ευημερίας και της εμπλοκής των παιδιών (γ) το μοντέλο εργαλειοθήκης των βασικών ικανοτήτων (δ) τη διδακτική πλαισίωση και θέματα που αφορούν τον σχεδιασμό και οργάνωση της μάθησης, και (ε) τις σύγχρονες αντιλήψεις για τις εναλλακτικές μορφές αξιολόγησης. Μέσα από την κριτική μελέτη των προαναφερθέντων είναι βέβαιο ότι υποστηριχθείτε επιπλέον στον σχεδιασμό αναπτυξιακά κατάλληλων πρακτικών που θα συμβάλλουν στην ποιοτική ανάδειξη της Παιδαγωγικής και μαθησιακής λειτουργίας. Τέλος, είναι σημαντικό για κάθε λειτουργία να συμπεριλάβετε στοιχεία τεκμηρίωσης που μπορείτε να έχετε αναρτήσει στην ιστοσελίδα σας και να καταχωρείτε στο κείμενό σας τον αντίστοιχο σύνδεσμο.

Διοικητική λειτουργία 

Θετικά σημεία

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της Ετήσιας Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου της σχολικής σας μονάδας, στο πλαίσιο της εικόνας που έχω αποκομίσει τόσο από τη μεταξύ μας συνεργασία καθώς επίσης και λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες της σχολικής σας μονάδας διαπιστώνονται θετικά σημεία στη Διοικητική Λειτουργία.


Σημεία προς βελτίωση

Κάποιες από τις ενέργειες που προτείνετε μπορούν να εξεταστούν κριτικά στο πλαίσιο του Συλλόγου

Διδασκόντων καθώς και στο Σχολικό Συμβούλιο για την καλύτερη υποστήριξη της σχολικής σας μονάδας.



Προτάσεις προς βελτίωση

Ενέργειες που αποσκοπούν στην ενίσχυση της οργανωσιακής κουλτούρας του νηπιαγωγείου, όπως αυτές περιγράφονται σε αρκετά σημεία του Οδηγού Νηπιαγωγού (2021) και αφορούν ανοικτότητα, συνεργασία, εμπιστοσύνη, δημιουργία ευκαιριών, παροχή χρόνου για έρευνα και μάθηση εντός του πλαισίου, δημιουργία δικτύων και συνεργασιών, καθώς και διαμοίραση της ηγεσίας, θα συμβάλλουν στην ποιότητα των σχέσεων και της συνεργασίας του σχολείου με εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς φορείς, στη διαμόρφωση μηχανισμών και την ανάληψη πρωτοβουλιών οι οποίες ενισχύουν τις σχέσεις και τη δημιουργική συνεργασία του σχολείου με άλλα σχολεία, καθώς και με εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς φορείς της τοπικής και της ευρύτερης κοινωνίας. Τέλος, είναι σημαντικό για κάθε λειτουργία να συμπεριλάβετε στοιχεία τεκμηρίωσης που μπορείτε να έχετε αναρτήσει στην ιστοσελίδα σας και να καταχωρείτε στο κείμενό σας τον αντίστοιχο σύνδεσμο.

Επαγγελματική ανάπτυξη εκπαιδευτικών

Θετικά σημεία

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της Ετήσιας Έκθεσης Εσωτερικής Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου της σχολικής σας μονάδας και στο πλαίσιο της εικόνας που έχω αποκομίσει από τη μεταξύ μας συνεργασία καθώς επίσης και λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες της σχολικής σας μονάδας διαπιστώνονται θετικά σημεία στη Λειτουργία της επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών του νηπιαγωγείου.


Σημεία προς βελτίωση

Η επίτευξη των στόχων που αναφέρετε θα πρέπει να διασφαλιστεί με ενέργειες που θα σχεδιάσετε σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.


Προτάσεις προς βελτίωση

Η διαρκής επικαιροποίηση των γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων των νηπιαγωγών της σχολικής σας μονάδας για την αποτελεσματική εκτέλεση του έργου τους, την ενίσχυση της επαγγελματικής τους ταυτότητας και την συμβολή τους στη διαμόρφωση της σχολικής μονάδας ως κοινότητας επαγγελματικής μάθησης είναι μείζονος σημασίας. Θα πρότεινα να εξετάσετε ενδοσχολικές επιμορφωτικές δράσεις σε επίπεδο σχολικής μονάδας αξιοποιώντας τη συνεισφορά του Συλλόγου Διδασκόντων ανάλογα με την εξειδίκευσή τους ή το δίκτυο συνεργασιών τους. Σταδιακά τέτοιες πρωτοβουλίες θα μπορούσαν να διευρυνθούν σε επίπεδο ομάδας σχολείων με στοχευμένη θεματική και μορφή υλοποίησης (δια ζώσης ή εξ αποστάσεως) που θα ανταποκρίνονται στις εξατομικευμένες σας ανάγκες και θα συμβάλλουν σε μία αποτελεσματική και υποστηρικτική κοινότητα πρακτικής. Τέλος, είναι σημαντικό για κάθε λειτουργία να συμπεριλάβετε στοιχεία τεκμηρίωσης που μπορείτε να έχετε αναρτήσει στην ιστοσελίδα σας και να καταχωρείτε στο κείμενό σας τον αντίστοιχο σύνδεσμο.


 Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης του Έργου της Σχολικής Μονάδας (έτος αναφοράς: 2023-2024) Σχολική Μονάδα: 21ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ - 905153...