Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

10 Years Code Week


To Πρωινό Υποχρεωτικό Τμήμα Α' του 21ου Νηπιαγωγείου Κορυδαλλού συμμετείχε στην εβδομάδα Code Week  με τη δραστηριότητα: " Από το αμπέλι στο κρασί"

Θέμα: «Γνωριμία των νηπίων με το επιδαπέδιο ρομποτικό σύστημα»

Τίτλος: «Η Bee Bot μελισσούλα ταξιδεύει από το αμπέλι στο κρασί»

Με αφορμή το θέμα που ασχολούμαστε με τους μαθητές/τριες αυτήν την περίοδο και συγκεκριμένα με τον» Τρύγο»  έχει προγραμματιστεί   μια δραστηριότητα με τη χρήση επιδαπέδιου ρομποτικού συστήματος.

Για τον παραπάνω σκοπό, δημιούργησα μια αυτοσχέδια μακέτα, πάνω στην οποία προγραμματίστηκε να περιηγηθεί ένα bee bot ,για να εξοικειωθούν  οι μαθητές/τριες στη διαδοχική σειροθέτηση των εικόνων που απεικονίζουν τα στάδια της διαδικασίας παραγωγής κρασιού.

 Η μελισσούλα θα τους βοηθήσει  να κατανοήσουν την πορεία από το μάζεμα των σταφυλιών στην παρασκευή του κρασιού. Επιτρέπονται μόνο κινήσεις μπροστά, πίσω, δεξιά και αριστερά… κάνοντας ένα βήμα αφήναμε στο πλακάκι το σχετικό βελάκι, ώστε να μπορέσουμε μετά να καταγράψουμε σε ένα χαρτί τις κινήσεις που κάναμε…


Έτσι λοιπόν, οι μαθητές/τριες προσπάθησαν να κατευθύνουν την bee bot μελισσούλα ακολουθώντας μια συγκεκριμένη διαδρομή πάνω στην μακέτα. Στο τέλος, αφού τοποθέτησαν τις εικόνες στην σωστή σειρά , το κάθε παιδί αφηγήθηκε με τον δικό του τρόπο το ταξίδι «Από το αμπέλι στο κρασί».

Συνεχίσαμε στον πίνακα, όπου έπρεπε τα παιδιά να ζωγραφίσουν τα βελάκια για την πορεία της μελισσούλας .



Κάπως έτσι και με αφορμή τη συμμετοχή μας στην εβδομάδα CODE WEEK ξεκινάμε την προσπάθειά μας στην εισαγωγή των παιδιών στην υπολογιστική σκέψη (computational thinking)!!

Και το ταξίδι στη γνώση συνεχίζεται!!!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης του Έργου της Σχολικής Μονάδας (έτος αναφοράς: 2023-2024) Σχολική Μονάδα: 21ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ - 905153...