Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Εκκλησιασμός μαθητών/τριων για την εορτή των Τριών Ιεραρχών

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023  οι μαθητές/τριες του νηπιαγωγείου θα εκκλησιαστούν στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου ,λόγω του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών – των δασκάλων της εκπαίδευσης.

Τα παιδιά της Πρωινής Ζώνης θα προσέλθουν στις 7.45-8.00 π. μ και τα παιδιά των Πρωινών Τμημάτων στις 8.15 π.μ. Στις 8.30 π.μ θα αναχωρήσουμε από το νηπιαγωγείο. Όποιος γονέας/κηδεμόνας επιθυμεί να συνοδεύσει ,θα πρέπει να βρίσκεται στο νηπιαγωγείο στις 8.30 π.μ.

 

Με εκτίμηση

οι Διδάσκοντες του Νηπιαγωγείου

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Ο Κύκλος του Νερού

 Ο Κύκλος του Νερού



Και για να εξασκήσουμε τις μαθηματικές μας ικανότητες παίξαμε το παιχνίδι με τις σταγόνες, τοποθετώντας τον σωστό αριθμό σταγόνων σύμφωνα με τον αριθμό που αναγράφεται στο συννεφάκι.


Με αφορμή τον κύκλο του νερού, μιλήσαμε για τις μορφές του νερού (στερεά, υγρή και αέρια), αλλά και για τη διαλυτότητά του πραγματοποιώντας το παρακάτω πείραμα. Για την εκτέλεση του πειράματος χρησιμοποιήσαμε, εκτός από νερό, αλάτι, ζάχαρη, σαπούνι και τέμπερα. Έπειτα, εξασκήσαμε τις δεξιότητες γραφής, γράφοντας τις λέξεις που προαναφέρθηκαν.  



Α' Πρωινό τμήμα 




Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Ενημέρωση για Κοινωνική Λειτουργό

 

   Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως από την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου και κάθε Τετάρτη για το υπόλοιπο της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, θα βρίσκεται στο σχολείο μας η Κοινωνική Λειτουργός (ΠΕ 30) Σακκά Αμαλία.

 

   Ο ρόλος του κοινωνικού λειτουργού στις σχολικές μονάδες είναι ενημερωτικός, συμβουλευτικός, υποστηρικτικός προς όλους τους μαθητές, τις οικογένειες και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου.

  Αναλυτικότερα, προάγει τη ψυχοκοινωνική ανάπτυξη και την ενδυνάμωση των μαθητών και των οικογενειών τους και στοχεύει στην πρόληψη μέσα από προγράμματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Επίσης, συνεργάζεται με την οικογένεια του μαθητή με στόχο την αντιμετώπιση προβλημάτων προσωπικής ή κοινωνικής φύσης, εισηγείται τις αναγκαίες παρεμβάσεις για την καλύτερη προσαρμογή του στο σχολικό πλαίσιο και εφόσον κριθεί απαραίτητο, παραπέμπει στις αρμόδιες υπηρεσίες και δομές. Τέλος, στηρίζει όσους γονείς αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις και ενημερώνει για τις υποστηρικτικές υπηρεσίες και παροχές που δικαιούνται.

   Οι υπηρεσίες της Κοινωνικής Λειτουργού προσφέρονται σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας του επαγγέλματος και την τήρηση του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων. Για την περίπτωση οποιασδήποτε ατομικής παρέμβασης προς του μαθητές εκ μέρους της Κοινωνικής Λειτουργού απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των γονέων/κηδεμόνων τους.

    Στο 21ο Νηπιαγωγείο Κορυδαλλού η Κοινωνική Λειτουργός θα βρίσκεται κάθε Τετάρτη 08:00 – 13:00. Για οποιαδήποτε απορία ή προγραμματισμό συνάντησης, παρακαλούμε επικοινωνήστε τηλεφωνικώς στο 210-4970501 κάθε Τετάρτη, ζητώντας την κα Σακκά Αμαλία.

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

ΧΕΙΜΩΝΑΣ

 Ο χειμώνας έφτασε και εμείς το διασκεδάζουμε, σχηματίζοντας αστείες χειμωνιάτικες προτάσεις...


Επιπλέον, διαχωρίσαμε τα αντικείμενα που μας ζεσταίνουν από αυτά που μας δροσίζουν...


Ένας τρόπος θέρμανσης τις κρύες μέρες του χειμώνα είναι το τζάκι, γι' αυτό και εμείς κατασκευάσαμε πολλά για να ζεσταθούμε!!





Διασκεδάζουμε και αυξάνουμε τις μαθηματικές μας ικανότητες, τοποθετώντας το σωστό αριθμό κουμπιών στον χιονάνθρωπο ανάλογα με τον αριθμό που αναγράφεται στο καπελάκι του...



Κατηγοριοποιούμε τα φρούτα του χειμώνα ανάλογα με το χρώμα τους...



Τα απαραίτητα αξεσουάρ που πρέπει να φοράμε τον χειμώνα είναι ο σκούφος και τα γάντια!



Κατασκευάσαμε το πιάνο του χειμώνα, έτσι ώστε να παίξουμε το αγαπημένο μας χειμωνιάτικο τραγούδι, μαθαίνοντας ταυτόχρονα τις φωνούλες α, ε, ο, ι, ου.



Μαθαίνω για τα ζώα του χειμώνα μέσα από κατασκευές!



Ένα ιδιαίτερα δημοφιλές ζώο του χειμώνα που ζει στους πάγους είναι ο πιγκουίνος!



Α' Πρωινό τμήμα




Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

 Το έτος άλλαξε, γι' αυτό και εμείς φτιάξαμε το καπέλο της χρονιάς για το καλωσόρισμα του 2023!


Επίσης, παίξαμε με τους αριθμούς σχηματίζοντας το έτος 2023!


Τέλος, κατασκευάσαμε ημερολόγια - χιονάνθρωπους!


Α' πρωινό τμήμα





Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

Έναρξη Δανειστικής Βιβλιοθήκης

Η δανειστική βιβλιοθήκη ξεκινά!


 Η δανειστική βιβλιοθήκη είναι μια εξαιρετικά επωφελής διαδικασία για τα παιδιά. Η αγάπη για το βιβλίο και η φαντασία ανεβαίνουν κατακόρυφα, η ταύτιση με θετικά παραδείγματα και στάσεις ζωής ωφελεί την ψυχική υγεία των παιδιών ενώ η όλη διαδικασία διεξάγεται στην τάξη μας με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε το παιδί να αποκομίζει κέρδη και ευχαρίστηση σε όλα τα στάδια, σε γνωστικό και ηθικό επίπεδο.


 ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ: ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ: ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ


 ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

·        Όποιο παιδί δεν επιστρέψει το βιβλίο του μέχρι ΚΑΙ την τελευταία

μέρα επιστροφής, δε μπορεί να δανειστεί για την ερχόμενη εβδομάδα.

·        Το βιβλίο πρέπει να επιστρέφεται στην κατάσταση που

παραλήφθηκε: ατσαλάκωτο, αζωγράφιστο, χωρίς τσακίσεις, λερώματα και μουτζουρώματα. Βιβλίο που καταστράφηκε πρέπει να αντικατασταθεί.

·        ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ: Όποιο παιδί το επιθυμεί, μπορεί να ζωγραφίζει ο,τι του άρεσε από το παραμύθι στην ειδική σελίδα που θα του δίνεται μαζί με το βιβλίο.

·        ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΕ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ, ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ.

Κανένα παιδί δεν βαθμολογείται και όλα επιβραβεύονται.

·        Παιδί που δεν έρχεται την Παρασκευή στο σχολείο δε μπορεί να δανειστεί.


Παρακαλούμε θερμά για τη συνεργασία σας ώστε να ενισχύσουμε ουσιαστικά την αγάπη για το βιβλίο.

 

Πώς διαβάζουμε στα παιδιά

-Διαβάζουμε την ώρα που επιθυμεί και το παιδί και όχι καταναγκαστικά.

-Σεβόμαστε το δικαίωμά του κάποια στιγμή/μέρα να μη θέλει να διαβάσει

-Διαβάζουμε το παραμύθι με το παιδί δίπλα μας ώστε να βλέπει τις εικόνες.

-Δείχνουμε στο παιδί ακριβώς που διαβάζουμε ώστε να βλέπει και την αντιστοίχιση της φωνής μας σε φθόγγους, λέξεις, προτάσεις αλλά και τη φορά με την οποία διαβάζουμε (αριστερά προς τα δεξιά).

-Συζητάμε πάντα με το παιδί για την ιστορία που διαβάσαμε και το ρωτάμε τι του άρεσε, τι το προβλημάτισε, ποιος ήρωας του άρεσε πιο πολύ και γιατί.

-Ζητάμε από το παιδί να μας αναδιηγηθεί, να μας ξαναπεί δηλαδή την ιστορία με δικά του λόγια (ίσως και την επόμενη μέρα).

-Ζητάμε από το παιδί να ζωγραφίσει αν θέλει στην ειδική σελίδα ο,τι του άρεσε περισσότερο. Αν θέλουμε να το βοηθήσουμε του δείχνουμε σε ένα ΑΛΛΟ χαρτί κάποιο σχέδιο ή κάποιον τρόπο. Καλό όμως είναι να μην εγκλωβίσουμε τη φαντασία του στις δικές μας σκέψεις/απόψεις/εκδοχές. Οπότε καλύτερα αφήστε το παιδί ελεύθερο.

 

 

Καλά διαβάσματα, καλές βιβλιοπεριπέτειες!!!!

 Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης του Έργου της Σχολικής Μονάδας (έτος αναφοράς: 2023-2024) Σχολική Μονάδα: 21ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ - 905153...