Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Ενημέρωση για Κοινωνική Λειτουργό

 

   Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως από την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου και κάθε Τετάρτη για το υπόλοιπο της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, θα βρίσκεται στο σχολείο μας η Κοινωνική Λειτουργός (ΠΕ 30) Σακκά Αμαλία.

 

   Ο ρόλος του κοινωνικού λειτουργού στις σχολικές μονάδες είναι ενημερωτικός, συμβουλευτικός, υποστηρικτικός προς όλους τους μαθητές, τις οικογένειες και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου.

  Αναλυτικότερα, προάγει τη ψυχοκοινωνική ανάπτυξη και την ενδυνάμωση των μαθητών και των οικογενειών τους και στοχεύει στην πρόληψη μέσα από προγράμματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Επίσης, συνεργάζεται με την οικογένεια του μαθητή με στόχο την αντιμετώπιση προβλημάτων προσωπικής ή κοινωνικής φύσης, εισηγείται τις αναγκαίες παρεμβάσεις για την καλύτερη προσαρμογή του στο σχολικό πλαίσιο και εφόσον κριθεί απαραίτητο, παραπέμπει στις αρμόδιες υπηρεσίες και δομές. Τέλος, στηρίζει όσους γονείς αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις και ενημερώνει για τις υποστηρικτικές υπηρεσίες και παροχές που δικαιούνται.

   Οι υπηρεσίες της Κοινωνικής Λειτουργού προσφέρονται σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας του επαγγέλματος και την τήρηση του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων. Για την περίπτωση οποιασδήποτε ατομικής παρέμβασης προς του μαθητές εκ μέρους της Κοινωνικής Λειτουργού απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των γονέων/κηδεμόνων τους.

    Στο 21ο Νηπιαγωγείο Κορυδαλλού η Κοινωνική Λειτουργός θα βρίσκεται κάθε Τετάρτη 08:00 – 13:00. Για οποιαδήποτε απορία ή προγραμματισμό συνάντησης, παρακαλούμε επικοινωνήστε τηλεφωνικώς στο 210-4970501 κάθε Τετάρτη, ζητώντας την κα Σακκά Αμαλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης του Έργου της Σχολικής Μονάδας (έτος αναφοράς: 2023-2024) Σχολική Μονάδα: 21ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ - 905153...