Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Συμμετοχή του 21ου Νηπιαγωγείου Κορυδαλλού στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα eTwinning με θέμα τη Διατροφή

 Στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος eTwinning με θέμα τη Διατροφή, συζητήσαμε για τις διατροφικές μας συνήθειες, αλλά και για τα φαγητά που πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας και για αυτά που πρέπει να αποφεύγουμε. Οι μικροί μαθητές ομαδοποίησαν τις τροφές σε υγιεινές και ανθυγιεινές και στη συνέχεια δημιούργησαν τα σπιτάκια της Διατροφής, ανάλογα με την κατηγορία που ανήκει η κάθε τροφή.  


Έπειτα, πραγματοποιήθηκε η εκτέλεση της δραστηριότητας: "The Chefs of Maths", κατά την οποία οι μαθητές κλήθηκαν να επιλέξουν το αγαπημένο τους φρούτο. Μέσα από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, εκτός από την εκμάθηση των φρούτων, εξασκήθηκαν οι μαθηματικές δεξιότητες των παιδιών. 


Επιπρόσθετα, οι μικροί μαθητές διασκέδασαν δημιουργώντας το δικό τους προσωπικό πορτρέτο από φρούτα!




Επιπλέον, ακολούθησε μια βιωματική δραστηριότητα, κατά την οποία οι μικροί μαθητές έφτιαξαν τα δικά τους καλαμάκια από κομμάτια φρούτων!


Η ενασχόληση των παιδιών με διαδικτυακά παιχνίδια αύξησε τις γνώσεις τους σχετικά με τον διαχωρισμό και την κατανομή των τροφών. Επίσης, εξασκήθηκαν οι δεξιότητες χειρισμού Η/Υ.



Α' Πρωινό τμήμα 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης του Έργου της Σχολικής Μονάδας (έτος αναφοράς: 2023-2024) Σχολική Μονάδα: 21ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ - 905153...