Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Πρώτες ημέρες στο νηπιαγωγείο

Α΄ Πρωινό Τμήμα 

Mε την έναρξη της σχολικής χρονιάς, παίζοντας με τους/τις μικρούς/ες μαθητές/τριες μας ,Παιχνίδια γνωριμίας, επικεντρωθήκαμε στο Συμβόλαιο της τάξης μας ,μαθαίνοντας Κανόνες ... Γι΄ αυτό ετοιμάσαμε με τα παιδιά τον κύριο Κανονάκη. Τα παιδιά υπαγόρευαν στη νηπιαγωγό κανόνες που θα ήθελαν να έχουν στην τάξη τους κι η νηπιαγωγός τους κατέγραφε ...έπειτα τα παιδιά τους ζωγράφιζαν.


Μια άλλη δραστηριότητα ήταν τα παιδιά να μετρούν τις συλλαβές του ονόματός τους , παίζοντας ¨κουτσό¨ και πηδόντας στα στεφάνια. Κάθε συλλαβή ήταν ένα στεφάνι. Στο τέλος , συμπέραναν ποιο όνομα έχει τις περισσότερες συλλαβές.

Παίζοντας με το αρχικό του ονόματός τους, η νηπιαγωγός τοποθέτησε γράμματα και τα παιδιά έχοντας το γλωσσοπίεστρο με γραμμένο το όνομά τους προσπαθούσαν να κάνουν αντιστοίχηση.

Επίσης, δόθηκε ως άσκηση εμπέδωσης φύλλο εργασίας , ζητώντας τους να γράψουν το όνομά τους.



Μια ακόμη δραστηριότητα που σχετιζόταν με το όνομα των μαθητών/τριων είναι "Ο πύραυλος του ονόματός μου".




Γ΄ Πρωινό Τμήμα 

 Καλή σχολική χρονιά, γεμάτη δημιουργία και μάθηση...Εμείς ξεκινήσαμε με παιχνίδια γνωριμίας και με την διακόσμηση της τάξης μας. Φτιάξαμε το νέο μας ημερολόγιο και τον καιρό μας.



Παίξαμε με τους κανόνες μας και τους τοποθετήσαμε στον πίνακα μας, για να τους συζητάμε και να τους παρατηρούμε καθημερινά



Το βάζο των αστεριών, γεμίζει καθημερινά με "συλλογικά" αστέρια, όταν ένας από εμάς ή όλοι μαζί καταφέρνουμε σημαντικά πράγματα.



Φυσικά από τις πρώτες μέρες στο σχολείο μας, δεν έλειψαν τα παραμύθια και τα τραγούδια μας, φύλλα εργασίας αλλά και οι κατασκευές μας.....Πιάσαμε κόλλες, ψαλίδια, χαρτιά και χαρτόνια και δημιουργήσαμε....





Β΄ Πρωινό Τμήμα

Δραστηριότητες με το όνομα μας

Το κρυφτό των ονομάτων



Τα παιδιά βρίσκουν την πρώτη φωνούλα του ονόματος τους







Τα παιδιά ζωγράφισαν το αρχικό γράμμα του ονόματος τους





Τα παιδιά έγραψαν το όνομα τους σε ξυλάκια









Δραστηριότητες με τους κανόνες

Παιχνίδι με κανόνες



Τα παιδιά πρότειναν και ζωγράφισαν κανόνες και δημιούργησαν τον κο. Κανονούλη 




Ολοήμερο Τμήμα

Το σεντούκι των ευγενικών λέξεων








































φηφηφηξφφθξφθξδηδηφγ











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης του Έργου της Σχολικής Μονάδας (έτος αναφοράς: 2023-2024) Σχολική Μονάδα: 21ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ - 905153...