Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

 

Εγγραφές στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2024-2025


Οι  εγγραφές στο Νηπιαγωγείο θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2024 για το σχολικό έτος 2024-2025 .

  • Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
  • Στα Νηπιαγωγεία, για το σχολικό έτος 2024-2025, θα φοιτήσουν μαθητές/τριες που έχουν συμπληρώσει τη νόμιμη ηλικία εγγραφής, όπως αυτή ορίζεται στις σχετικές διατάξεις του άρθρου 34 του ν. 4704/2020 (Α’ 133). Σύμφωνα με αυτές, στα Νηπιαγωγεία εγγράφονται μαθητές/τριες που την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών. Συγκεκριμένα, εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2024-25, μαθητές/τριες γεννημένοι/ες το 2020 και τα Νηπιαγωγεία υποχρεούνται να δεχτούν όλες τις αιτήσεις προνηπίων που έχουν γεννηθεί κατά τη διάρκεια του έτους αυτού.
  • Τα Προνήπια που κατά το Σχολ. Έτος 2024-2025 θα φοιτήσουν ως νήπια εγγράφονται αυτεπάγγελτα, σύμφωνα με την παρ. 5 του αρθρ. 6 του ΠΔ 79/2017 (Α’ 109).
    Θα χρειαστεί να γίνει επικαιροποίηση των στοιχείων, καθώς και ενημέρωση του νηπιαγωγείου σε περίπτωση επιθυμίας εγγραφής ή διαγραφής από το Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα. 
Όρια σχολικής μονάδας- διευθύνσεις:




Δείτε τον παρακάτω σύνδεσμο:

Οδηγίες χρήσης για την πρώτη εγγραφή στο νηπιαγωγείο

ΑΙΤΗΣΗ ΓΟΝΕΑ/ΚΗΔΕΜΟΝΑ-ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Για την εγγραφή του νηπίου/προνηπίου οι γονείς/ κηδεμόνες πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

-Είσοδος στη σελίδα της εφαρμογής (https://proti-eggrafi.services.gov.gr/)

 και επιλογή του Νηπιαγωγείου στο οποίο ανήκει σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του.

Χρήση κωδικών: Οι γονείς/κηδεμόνες, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική Υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).

Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας: Κατά την είσοδό του στο σύστημα, ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (προαιρετικά) και κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του.

Για την υποβολή της αίτησης οι γονείς/κηδεμόνες συμπληρώνουν διαδοχικά τα ακόλουθα:

α) τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου για το οποίο αιτείται την εγγραφή .

β) τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του, την οποία τεκμηριώνει αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή εγγράφου σχετικό αποδεικτικό, όπως λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας,

γ) το ονοματεπώνυμο άλλου/λων τέκνου/ων, που φοιτά/τούν στην ίδια ή σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα, εφόσον υπάρχει/χουν και για το/τα οποίο/α θα χρειαστεί να προσκομίσει Βεβαίωση Φοίτησης από τον/την Διευθυντή/ρια της συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας.

 δ) εάν επιθυμούν τη φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στο Προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα ή/και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής,

ε) τα στοιχεία των συνοδών των νηπίων/προνηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρηση 

 τους από τη σχολική μονάδα και

στ) επιλέγουν τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου».

Δικαιολογητικά που θα προσκομιστούν ΜΕΤΑ την αίτηση εγγραφής:

  1. Βιβλιάριο υγείας του μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου,  από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών. (παρ. 4, του άρθρου 6 του Π.Δ 79/2017 (Α ́ 109), όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 4 α του άρθρου 44 του ν.4777/2021 (Α ́ 25).
  2. ΑΔΥΜ (ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΘΗΤΗ) το οποίο είναι συμπληρωμένο από τον παιδίατρο, μπορείτε να το παραλάβετε και από το νηπιαγωγείο.
  3. Λογαριασμός  ΔΕΚΟ ή μισθωτήριο συμβόλαιο ή Εκκαθαριστικό Εφορίας από τα οποία φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας.
  4. Υπεύθυνη δήλωση συναίνεσης του ετέρου γονέα (πριν την τελική υποβολή της αίτησης (οριστικοποίηση), απαιτείται η έγγραφη συναίνεση του έτερου γονέα/κηδεμόνα με Υπεύθυνη Δήλωσή)
  5. Βεβαίωση από ΚΕΔΑΣΥ, ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία, εφόσον υπάρχει, σε περιπτώσεις μαθητών/τριών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
  6. Πιστοποιητικό γέννησης του/της μαθητή/τριας, επίσημα μεταφρασμένο (μόνο για τους αλλοδαπούς μαθητές)
  7. Πιστοποιητικό γέννησης του/της μαθητή/τριας αναζητείται αυτεπάγγελτα από το νηπιαγωγείο.

Μετά την υποβολή της αίτησης, οι γονείς/κηδεμόνες λαμβάνουν ενημερώσεις στο κινητό τηλέφωνο που έχουν δηλώσει κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής τους για την πορεία της. Εφόσον απαιτηθούν διορθώσεις, η αίτησή τους επιστρέφεται από το Νηπιαγωγείο στους γονείς/ κηδεμόνες προκειμένου να γίνουν οι διορθώσεις και να ολοκληρωθεί η υποβολή της μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr). Έπειτα από τις σχετικές διορθώσεις, η αίτηση γίνεται αποδεκτή.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Επισημαίνεται ότι η αποδοχή της αίτησης δε συνεπάγεται απαραίτητα φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στη δηλωθείσα σχολική μονάδα. Η σχολική μονάδα φοίτησης του νηπίου/προνηπίου θα καθοριστεί μετά το πέρας της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων και αφού η αρμόδια Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατανείμει τις αιτήσεις σύμφωνα με τις διαθέσιμες θέσεις κάθε Νηπιαγωγείου.

Α. Η εγγραφή των   μαθητών/τριών στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα γίνεται χωρίς  προϋποθέσεις.

Β. Προϋποθέσεις συμμετοχής μαθητών στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής:

  1. Στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής δικαίωμα συμμετοχής έχουν νήπια/προνήπια τα οποία είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν στο προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα.
    2. Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του Τμήματος Πρόωρης Υποδοχής είναι τα 5 νήπια/προνήπια.
    3. Ο χρόνος προσέλευσης στο συγκεκριμένο τμήμα είναι 7:45-8:00 π.μ.
    4. Η αποχώρηση των μαθητών/τριών του Προαιρετικού Ολοήμερου Προγράμματος πραγματοποιείται στις 16:00 μ.μ, σύμφωνα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου και στις 17.30 μ.μ για το Αναβαθμισμένο Πρόγραμμα Ολοήμερου Νηπιαγωγείου.                                                                                                                                                                        
  2.  Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του Αναβαθμισμένου Τμήματος είναι τα 10 νήπια/προνήπια.
  3. Πρόωρη αποχώρηση νηπίων/προνηπίων από το Ολοήμερο Πρόγραμμα δεν προβλέπεται.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να ανοίξετε την εγκύκλιο των εγγραφών.


Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τις εγγραφές,

στο Νηπιαγωγείο θα χρειαστεί να απευθυνθείτε στην  Διεύθυνση του Νηπιαγωγείου,

τηλ. επικοινωνίας : 210-4970501

e-mail : mail@21nip-koryd.att.sch.gr

Οι γονείς αφού ολοκληρώσουν τη διαδικασία της ηλεκτρονικής εγγραφής θα κληθούν να προσέλθουν κατόπιν ραντεβού στο νηπιαγωγείο ,για να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που χρειάζονται για να ολοκληρωθεί η εγγραφή τους.

Η Διεύθυνση του Νηπιαγωγείου θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τους γονείς των εγγραφέντων μαθητών για να καθορίσει το ραντεβού , στα τηλέφωνα επικοινωνίας που έχουν δηλωθεί.

Α' Βοήθειες στο νηπιαγωγείο - Επιμόρφωση

 Η επιμόρφωση στις Α΄Βοήθειες των εκπαιδευτικών και τον γονέων του νηπιαγωγείου ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 26 /02/24 από τις νοσηλεύτριες του Κέντρου Υγείας Κερατσινίου. 

Συζητήθηκαν πολλά θέματα όπως, τραύμα, ρινορραγία, πνιγμονή, δηλητηριάσεις, τεχνική Heimlich, Κ.Α.Ρ.Π.Α-αλυσίδα επιβίωσης, αλλεργίες, εγκαύματα, κακώσεις, ξένα σώματα στη μύτη, στο μάτι, ίσχαιμη περίδεση..




















Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

CHILDREN DRAW WHAT THEY LOVE.....

https://padlet.com/vasvassiliki1979/what-i-love-91lx1mi209ucdam4 


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΛIΔΑ PADLET ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΖΩΓΡΑΦΙΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΑ.💓

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

To ανθρώπινο σώμα & οι λειτουργίες του.


 Α' Πρωινό Τμήμα



Το επόμενο θέμα που αρχίσαμε να αναλύουμε με τους μαθητές μας, είναι "Η γνωριμία με το ανθρώπινο σώμα και οι λειτουργίες του". Το συνδέσαμε με την προηγούμενη θεματική ενότητα τις Α' Βοήθειες και τους τραυματισμούς - ατυχήματα που συμβαίνουν στο σώμα μας.

Καταγράφηκαν στο ιστόγραμμα οι προ υπάρχουσες γνώσεις των παιδιών με τον καταιγισμό των ιδεών και μέσα από βιβλία και φωτογραφικό υλικό ξεκινήσαμε να αναλύουμε το θέμα μας. Μιλήσαμε για το ότι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί ως προς τα εξωτερικά χαρακτηριστικά τους, το χρώμα τους, το ύψος τους, το φύλο, την ηλικία τους κ.α.




Τα παιδιά κατανόησαν τις 5 αισθήσεις τους την ακοή, την όσφρηση, τη γεύση, την όραση και την αφή μέσα από παιχνίδια κινητικά μέσα στην τάξη . Δόθηκε ένα μικρό καθρεφτάκι στα παιδιά όπου παρατήρησαν τα μάτια τους, τα αυτιά τους, τη μύτη , τα χέρια και τη γλώσσα τους..

Παρακολούθησαν κουκλοθέατρο με την κα Ακοή, την κα Όσφρηση, την κα Γεύση , την κα Αφή και την κα Όραση.




Πειραματίστηκαν με διάφορα υλικά ως προς τη γεύση  : γλυκιά, ξινή, αλμυρή και πικρή.
Άγγιξαν διάφορες υφές για να κατανοήσουν την αίσθηση της αφής: σκληρό, μαλακό, απαλό, τραχύ...

Είδαμε πόσα μέρη στο σώμα μας είναι ένα και πόσα δύο....


Στη συνέχεια , τα παιδιά σχεδίασαν το περίγραμμα  ενός συμμαθητή τους και έγραψαν τα μέρη του σώματός τους....




Συζητήσαμε για το Σκελετικό σύστημα του σώματός μας...κάναμε υποθέσεις όπως "τι θα συνέβαινε αν δεν είχαμε κόκκαλα?", "θα μπορούσαμε να κινηθούμε?" "θα στεκόμασταν όρθιοι?" κ.α
Τα παιδιά συναρμολόγησαν  το δικό τους σκελετό...


Τα παιδιά ζωγράφισαν το ανθρώπινο σώμα....

 Eπίσης τα παιδιά ετοίμασαν ένα βιβλίο για το ανθρώπινο σώμα....



Tα παιδιά σε ομάδες ασχολήθηκαν με επιτραπέζια παιχνίδια και παζλ σχετικά με το σώμα.







Συνεχίζεται....



Β΄ Πρωινό Τμήμα



Διαβάσαμε τα παρακάτω βιβλία και μάθαμε για τα εσωτερικά και εξωτερικά όργανα του ανθρώπινου σώματος και τις λειτουργίες τους.





Παρακολουθήσαμε τα παρακάτω βίντεο για την λειτουργία του ανθρώπινου σώματος.








Μιλήσαμε για τα εξωτερικά όργανα του σώματος και στη συνέχεια τα παιδιά προσπάθησαν να βρουν το αρχικό γράμμα των λέξεων. Συλλαβίσαμε τις λέξεις και βρήκαμε ποια λέξη είναι μεγαλύτερη και ποια μικρότερη.




Στη συνέχεια τα παιδιά ζωγράφισαν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.(Χρώμα ματιών , χρώμα ματιών κτλ.)





Τα παιδιά ζωγράφισαν το εσωτερικό του ανθρώπινου σώματος.






Σχεδιάσαμε το   περίγραμμα του σώματος και τοποθετήσαμε τα εσωτερικά όργανα του σώματος.








Τα παιδιά άκουσαν τον χτύπο της καρδιάς ενός συμμαθητή τους χρησιμοποιώντας ένα στηθοσκόπιο.








Τα παιδιά έπαιξαν παιχνίδια στον Η/Υ καθώς και ένα κινητικό παιχνίδι με τον τροχό .














Γ Πρωινό Τμήμα

Ως συνέχεια του project για της πρώτες βοήθειες, το επόμενο θέμα που αποφασίσαμε να διερευνήσουμε είναι το ανθρώπινο σώμα, οι λειτουργίες και οι ανάγκες του. Για αρχή επεξεργαστήκαμε το ζήτημα των ορίων και τον σεβασμό που οφείλουμε να δείχνουμε στο δικό μας σώμα αλλά και το σώμα των άλλων ανθρώπων. Δημιουργήσαμε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με κάρτες, και συζητήσαμε για τους τρόπους που μπορούμε να αντιδράσουμε όταν κάποιος παραβιάζει τα όρια μας. 




Στην συνέχεια, κάναμε κινητικά και μουσικά παιχνίδια και παρατηρήσαμε πως αντιδρά στο σώμα μας. 





Αναζητήσαμε πληροφορίες στα βιβλία του σχολείου και είδαμε από ποια μέρη αποτελείται το ανθρώπινο σώμα. Ανακαλύψαμε πως για να κινηθούμε το σώμα μας αξιοποιεί τρία διαφορετικά συστήματα: το σκελετικό σύστημα, το μυϊκό σύστημα και το νευρικό σύστημα. 




Και κάπως έτσι αφού αναζητήσαμε τις ονομασίες και αναπαραστήσαμε τα κόκαλα, τους μύες και τους νευρώνες, με αφορμή τη γιορτή των αποκριών μεταμορφωθήκαμε και εμείς σε σκελετούς και το διασκεδάσαμε πολύ!








Τέλος, για να ολοκληρώσουμε αυτή την ενότητα, δημιουργήσαμε το δικό μας επιτραπέζιο παιχνίδι. Φτιάξαμε το ταμπλό και χρωματίσαμε τα τετραγωνάκια δημιουργώντας ένα χρωματικό μοτίβο. Ετοιμάσαμε τις κάρτες εντολών που έχουν έξι διαφορετικές κατηγορίες. Μια κατηγορία περιέχει ερωτήσεις και εντολές σχετικά με το σκελετικό σύστημα, η επόμενη για το μυϊκό σύστημα, το νευρικό, το πεπτικό, το κυκλοφορικό και τέλος το αναπνευστικό σύστημα. Κερδίζει όποια ομάδα τερματίσει πρώτη! 








 






















 Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης του Έργου της Σχολικής Μονάδας (έτος αναφοράς: 2023-2024) Σχολική Μονάδα: 21ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ - 905153...