Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ COVID 19 (ΦΕΚ 4187/10-09-2021)

 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2021 – 2022 ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ COVID 19 ΚΑΤΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ.

(ΦΕΚ 4187/10-09-2021)

 

Άρθρο 3

Υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) για μαθητές/τριες

Χρόνος διενέργειας του υποχρεωτικού αυτοδιαγνωστικού καθώς και του εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19.

 Ο προληπτικός διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου είναι υποχρεωτικός για τους/τις μαθητές/τριες κάτω των 12 ετών, που δεν έχουν ιστορικό νόσησης εντός τελευταίου εξαμήνου και τους μαθητές/ τριες 12 ετών και άνω που δεν επιδεικνύουν πιστοποιητικό/βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης το τελευταίο εξάμηνο, όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται δύο (2) φορές ανά σχολική εβδομάδα, πριν από την Τρίτη και την Παρασκευή αντιστοίχως. Ο έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις ώρες (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την πρώτη ημέρα προσέλευσης στη σχολική μονάδα.

 Δήλωση του αποτελέσματος.

Εξαγωγή αποτελέσματος του δωρεάν αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test):

α) Οι γονείς/κηδεμόνες των ανηλίκων μαθητών/τριών και οι ενήλικοι μαθητές/τριες επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr - ΕΨΠ) και, αφού επιλέξουν την κατηγορία «Σχολική Κάρτα για COVID-19», στη συνέχεια αυθεντικοποιούνται με τη χρήση των κωδικών - διαπιστευτηρίων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. (taxisnet), σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν. 4727/2020 (Α’ 184), και ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος. Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι αρνητικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνουν τα ανωτέρω πρόσωπα. Ο/Η μαθητής/τρια επιδεικνύει, χωρίς να παραδίδει, τη σχολική κάρτα εντός της τάξης, στον εκπαιδευτικό της πρώτης ώρας και τη φέρει μαζί του/της μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού ελέγχου σε περίπτωση που ζητηθεί επίδειξή της από εκπαιδευτικό ή από τον/τη Διευθυντή/τρια/Υποδιευθυντή/ τρια, ή Προϊστάμενο/νη. Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος, την οποία τα ανωτέρω πρόσωπα εκτυπώνουν. Σε αυτή την περίπτωση, τα ανωτέρω πρόσωπα μεταβαίνουν εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε δημόσια δομή, όπως αυτές κάθε φορά γνωστοποιούνται. Μέχρι να μεταβούν στη δημόσια δομή, οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί/ες μαθητές/τριες και οι οικείοι τους, παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.). Εάν το αποτέλεσμα του δωρεάν επαναληπτικού ελέγχου είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του Ε.Ο.Δ.Υ. Εάν το αποτέλεσμα του δωρεάν επαναληπτικού ελέγχου είναι αρνητικό, τότε το παιδί ή ο ενήλικας μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο μετά την πάροδο τουλάχιστον είκοσι τεσσάρων (24) ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού, χωρίς λήψη αντιπυρετικών, και την βελτίωση των συμπτωμάτων του. Για την επιστροφή στο σχολείο δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης. Αντί του δωρεάν επαναληπτικού ελέγχου οι γονείς/ κηδεμόνες των ανηλίκων μαθητών/τριών και οι ενήλικοι μαθητές/τριες δύνανται να επιλέξουν τη διεξαγωγή διαγνωστικού ελέγχου από επαγγελματία υγείας σε ιδιωτική δομή, η οποία γίνεται με επιβάρυνση του πολίτη. Στην περίπτωση κατά την οποία ο έλεγχος είναι θετικός, οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί/ες μαθητές/τριες και οι οικείοι τους, παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό ακολουθώντας τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. Στην περίπτωση κατά την οποία ο έλεγχος είναι αρνητικός, τότε το παιδί ή ο ενήλικας μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο μετά την πάροδο τουλάχιστον είκοσι τεσσάρων (24) ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού, χωρίς λήψη αντιπυρετικών, και την βελτίωση των συμπτωμάτων του. Για την επιστροφή στο σχολείο δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.

β) Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης της σχολικής κάρτας COVID-19 θετικού ή αρνητικού αποτελέσματος για τους/τις μαθητές/τριες, μπορούν να συμπληρωθούν και να υπογραφούν και χειρόγραφα από τους γονείς/ κηδεμόνες των ανηλίκων μαθητών/τριών, από τους/ τις ενήλικους μαθητές, σύμφωνα με το υπόδειγμα του Παραρτήματος Ι που προσαρτάται στην παρούσα και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της.

 γ) Στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει τη σχολική κάρτα κατά την είσοδό του/της στην τάξη, τότε δεν γίνεται δεκτός/ή, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από τη σχολική μονάδα.

 

 Διαχείριση μεμονωμένων περιστατικών COVID-19

1. Διαχείριση μαθητή/τριας με συμπτώματα περιστατικών COVID-19

α) Εάν ένας/μια μαθητής/τρια εκδηλώσει συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν σε παιδί με λοίμωξη COVID-19, εκτός του χώρου του σχολείου, παραμένει στο σπίτι και ειδοποιείται η σχολική μονάδα με ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων. Εάν ο/η μαθητής/τρια βρίσκεται στη σχολική μονάδα, λαμβάνουν χώρα εκ μέρους του Υπευθύνου COVID-19 της σχολικής μονάδας τα παρακάτω:

 - Επικοινωνία με την οικογένεια για παραλαβή του/ της μαθητή/τριας.

- Απομόνωση του/της μαθητή/τριας σε προκαθορισμένο καλά αεριζόμενο χώρο, με επίβλεψη, μακριά από τα υπόλοιπα παιδιά και εφαρμογή απλής χειρουργικής μάσκας. - Εφαρμογή υγιεινής χεριών και αναπνευστικής υγιεινής από τον/την μαθητή/τρια και το/τα άτομο/α που το φροντίζουν. - Χρήση εξοπλισμού ατομικής προστασίας από το προσωπικό (μάσκα, γάντια, και -σε περίπτωση κινδύνου εκτίναξης βιολογικών υγρών ή αναπνευστικών εκκρίσεων- ποδιά αδιάβροχη και οφθαλμική προστασία με γυαλιά ή ασπίδα προσώπου).

 - Επιμελής καθαρισμός του χώρου και εφαρμογή απολυμαντικού σε επιφάνειες μετά την αναχώρηση του/της μαθητή/τριας με χρήση εξοπλισμού ατομικής προστασίας.

- Γίνεται ιατρική αξιολόγηση με πρωτοβουλία των γονέων/κηδεμόνων και σε συνεργασία με αυτούς. Εφόσον, σύμφωνα με την αξιολόγηση αυτή, ο/η μαθητής/τρια χαρακτηριστεί ως ύποπτο κρούσμα COVID-19 χωρίς να υπάρχει εναλλακτική διάγνωση πρέπει να γίνει διαγνωστικό τεστ για COVID-19. Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση αυτή, δεν συστήνεται η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test).

Εν αναμονή του αποτελέσματος, ο/η μαθητής/τρια παραμένει σε απομόνωση κατ’ οίκον, εφόσον κρίνεται από τον ιατρό ότι η κατάστασή του δεν απαιτεί νοσηλεία σε νοσοκομείο, σε καλά αεριζόμενο δωμάτιο, ενώ η σχολική μονάδα συνεχίζει τη λειτουργία της.

Εάν η ιατρική αξιολόγηση που έγινε σε συνεργασία με τους γονείς/κηδεμόνες οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις λοίμωξης COVID-19,τότε ο/η μαθητής/τρια μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο όταν τα συμπτώματα υφεθούν ή παρέλθει τυχόν άλλο, πέρα από COVID-19, πρόβλημα υγείας. Για την επιστροφή στο σχολείο ακολουθούνται συστηματικά οι διαδικασίες του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου, ενώ δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.

Εάν από την ιατρική αξιολόγηση προκύπτει ότι ο/η μαθητής/τρια είναι ύποπτο κρούσμα διενεργείται διαγνωστικό τεστ για COVID-19. Στην περίπτωση που δεν πραγματοποιήθηκε τεστ παρά τις συστάσεις, δεν πρέπει να προσέλθει στο σχολείο για δέκα (10) ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων και μέχρι να έχουν συμπληρωθεί τρία (3) εικοσιτετράωρα απυρεξίας χωρίς τη λήψη αντιπυρετικού και να έχουν βελτιωθεί τα συμπτώματα. Για την επιστροφή στο σχολείο ακολουθούνται συστηματικά οι διαδικασίες του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου.

2. Διαχείριση μαθητή στην περίπτωση θετικού διαγνωστικού εργαστηριακού ελέγχου.

Ο γονέας/κηδεμόνας του/της μαθητή/τριας ή ο εκπαιδευτικός, μέλος Ε.Ε.Π. - Ε.Β.Π. ή μέλος του λοιπού προσωπικού ενημερώνει άμεσα τον υπεύθυνο διαχείρισης COVID-19 της σχολικής μονάδας για το θετικό αποτέλεσμα του διαγνωστικού τεστ για COVID-19.

3. Μέτρα για άτομα με επιβεβαιωμένη νόσο COVID-19

Ο/Η μαθητής/τρια ή το μέλος του προσωπικού που είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 πρέπει να απομακρυνθεί από το σχολείο και να παραμείνει σε απομόνωση για τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες. Κατά τη διάρκεια της απομόνωσης, ο/η μαθητής/τρια ή το μέλος του προσωπικού με επιβεβαιωμένο COVID-19 πρέπει να απέχει και από όλες τις εξωσχολικές δραστηριότητες (π.χ. φροντιστήριο, ξένες γλώσσες, αθλητισμός).

 

 

4. Επιστροφή στο σχολείο ατόμων με επιβεβαιωμένη νόσο COVID-19:

Ο μαθητής/τρια ή ο ενήλικας μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο μετά την παρέλευση τουλάχιστον δέκα (10) ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων και την πάροδο τριών (3) εικοσιτετραώρων από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών και τη βελτίωση των άλλων συμπτωμάτων. Στην περίπτωση ασθενών με πολύ σοβαρή νόσο ή ανοσοκαταστολή μπορεί το απαιτούμενο διάστημα από την έναρξη των συμπτωμάτων να φθάσει τις είκοσι (20) ημέρες, σύμφωνα με την γνώμη του θεράποντος ιατρού. Για την επάνοδο στο σχολείο των επιβεβαιωμένων περιστατικών δεν απαιτείται η διενέργεια νέου τεστ και δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση στο σχολείο ιατρικής βεβαίωσης. Εάν, ωστόσο, παρά τις συστάσεις γίνει νέο τεστ που έχει θετικό αποτέλεσμα, αυτό δεν αποτελεί λόγο το παιδί να μην επιστρέψει στο σχολείο εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις της παρέλευσης δέκα (10) ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων και πάροδος τριών (3) εικοσιτεραώρων απυρεξίας και βελτίωση των άλλων συμπτωμάτων.

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Aγιασμός για την έναρξη της Σχολικής Χρονιάς 2021-2022

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ SELF TEST

Σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός για τη σχολική χρονιά 2021-2022 θα πραγματοποιηθεί στον εσωτερικό χώρο του 21ου Νηπιαγωγείου Κορυδαλλού τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 8:30 χωρίς την παρουσία γονέων.

Η προσέλευση και η αποχώρηση θα γίνει ανά τμήμα ως εξής:

Το 1ο πρωινό τμήμα (κα. Μίνα) και το 2ο πρωινό τμήμα (κα. Νάσια) θα προσέλθουν και θα αποχωρήσουν από την κεντρική είσοδο του νηπιαγωγείου που βρίσκεται επί της οδού Αισχύλου 2 και Θεσπιέων (Είσοδος 1) ενώ το 3ο πρωινό τμήμα (κα. Άννα) από την είσοδο που βρίσκεται επί των οδών Θεσπιέων και Επαμεινώνδα (Είσοδος 2).

Η ώρα προσέλευσης θα είναι η ίδια για όλα τα τμήματα :  8:15 – 8:30.

Η ώρα αποχώρησης των τμημάτων της κα. Μίνας θα πραγματοποιηθεί στις 09:00 από την Είσοδο 1 και της κα. Άννας από την Είσοδο 2 στις 09:00.

Το τμήμα της κα. Νάσιας θα αποχωρήσει από την Είσοδο 1 στις 09:15.

Παρακαλούμε να τηρηθούν οι ώρες προσέλευσης και αποχώρησης.

Κατά την αποχώρηση των παιδιών θα γίνει δεκάλεπτη ενημέρωση από την υπεύθυνη νηπιαγωγό του κάθε τμήματος.

Τέλη Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση γονέων ανά τμήμα με την υπεύθυνη νηπιαγωγό.

Προσοχή  για τα SELF TEST!

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στους χώρους του σχολείου για όλους τους παρευρισκόμενους (μαθητές και γονείς).

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους θα πρέπει να προσκομίζετε self test κάθε Τρίτη και Παρασκευή. Κατ’ εξαίρεση, ΜΟΝΟ την ΠΡΩΤΗ εβδομάδα θα πρέπει να προσκομίσετε την Δευτέρα, την ημέρα του Αγιασμού το self test και έπειτα κανονικά την Παρασκευή. Το self test θα  διενεργείται έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Η είσοδος των μαθητών/τριών γίνεται με επίδειξη και όχι με προσκόμιση βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος.

Από τις 8/9 έως 17/9 μπορείτε να παραλαμβάνετε 6 δωρεάν self tests για τις επόμενες 3 εβδομάδες λειτουργίας του σχολείου από τα φαρμακεία.


Καλή σχολική χρονιά

Καλή πρόοδο σε όλα τα παιδιά

 

Η Προϊσταμένη και οι Εκπαιδευτικοί

Του 21ου Νηπιαγωγείου Κορυδαλλού

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Λειτουργία Νηπιαγωγείου για το σχολικό έτος 2021-2022



                                                                                ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

ΣΤΟ 21ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

 

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

Προσέλευση

Πρωινή Ζώνη: Τα νήπια που είναι εγγεγραμμένα στο Τμήμα της Πρωινής Ζώνης προσέρχονται στο νηπιαγωγείο στις 07:45-08:00.

 

Υποχρεωτικό Πρωινό  & Προαιρετικό Ολοήμερο:

Τα νήπια προσέρχονται στις 08:15-08:30.

Αποχώρηση

Τα νήπια των Υποχρεωτικών Πρωινών Τμημάτων αποχωρούν στη 13:00.

Τα νήπια της Πρωινής Ζώνης και του Ολοήμερου Τμήματος αποχωρούν στις 16:00.

Το 1ο  πρωινό τμήμα (κα. Μίνα) και το 2ο πρωινό τμήμα (κα. Νάσια) θα προσέρχονται και θα αποχωρούν  από την κεντρική είσοδο του νηπιαγωγείου (Αισχύλου και Θεσπιέων) και το 3ο  πρωινό τμήμα (κα. Άννα) από την είσοδο που βρίσκεται επί των οδών Θεσπιέων και Επαμεινώνδα. Η αποχώρηση του πρώτου τμήματος θα γίνεται 13:00 – 13:05, του δεύτερου 13:05 – 13:10 και του τρίτου θα γίνεται αυστηρά στη 13:00. Το Τμήμα της Πρωινής Ζώνης θα προσέρχεται από την κεντρική είσοδο (Αισχύλου & Θεσπιέων).Το Ολοήμερο τμήμα θα αποχωρεί από την κεντρική είσοδο (Αισχύλου & Θεσπιέων). 

Για να μην διαταράσσεται η εκπαιδευτική διαδικασία, παρακαλούμε να τηρείται αυστηρά το Ωράριο Λειτουργίας του Νηπιαγωγείου.

Παραλαβή των νηπίων

Η παραλαβή των νηπίων γίνεται μόνο από τους κηδεμόνες και από όσα άτομα έχουν δηλωθεί από τους γονείς. Σε περίπτωση που κάποιο άλλο άτομο θα παραλάβει το νήπιο από το νηπιαγωγείο, οι γονείς θα πρέπει να ενημερώσουν σχετικά την  νηπιαγωγό το πρωί την ώρα της προσέλευσης. Στην περίπτωση αυτή το άτομο που θα παραλάβει το/τη μαθητή/τρια θα πρέπει να επιδείξει την αστυνομική του ταυτότητα για την ταυτοποίηση των στοιχείων του.

Τηλεφωνική επικοινωνία

Οι γονείς θα ήταν καλό να επικοινωνούν με το νηπιαγωγείο από τις 9:30-10:30 (σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης), να αφήνουν το μήνυμα τους για να ενημερώνεται η υπεύθυνη νηπιαγωγός του τμήματος προκειμένου να μην διακόπτεται η διδασκαλία των μαθητών. Μετά την αποχώρηση των μαθητών η νηπιαγωγός του κάθε τμήματος μπορεί να επικοινωνήσει με τους γονείς .

Σε περίπτωση που κάποιος γονέας επιθυμεί να συζητήσει οποιοδήποτε θέμα με την υπεύθυνη νηπιαγωγό του τμήματος θα κλείνει τηλεφωνικό ραντεβού από την προηγούμενη μέρα.

 

Λειτουργία νηπιαγωγείου

Την Τρίτη 14/09/2021 θα ξεκινήσει το νέο σχολικό πρόγραμμα με βάση το ωράριο λειτουργίας του νηπιαγωγείου που έχει αναφερθεί παραπάνω. Στο Νέο Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα θα ενταχθούν τα Αγγλικά και τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων.

 

 

Καλή σχολική χρονιά

Καλή πρόοδο σε όλα τα παιδιά

 

Η Προϊσταμένη και οι Εκπαιδευτικοί

Του 21ου Νηπιαγωγείου Κορυδαλλού

 

 

                                                                     

 Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης του Έργου της Σχολικής Μονάδας (έτος αναφοράς: 2023-2024) Σχολική Μονάδα: 21ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ - 905153...