Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

2ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων: Αλληλοσεβασμός και Διαφορετικότητα στο Νηπιαγωγείο

 Στα πλαίσια του 2ου Εργαστηρίου Δεξιοτήτων δημιουργήσαμε το δέντρο της ομάδας, το οποίο αποτελείται από σχεδιασμένες παλάμες των παιδιών, μέσα στις οποίες αναγράφονται στοιχεία της αρεσκείας τους και γενικότερα κάτι που τους χαρακτηρίζει. Επιπρόσθετα, αποτελείται από κανόνες, οι οποίοι διατυπώθηκαν από τους μικρούς μαθητές!


Έπειτα από συζήτηση και κινητικές δραστηριότητες σχετικά με την διαφορετικότητα, οι μικροί μαθητές κλήθηκαν να αποτυπώσουν στο χαρτί τι σημαίνει γι' αυτούς η λέξη Διαφορετικότητα. 



Επιπρόσθετα, μιλήσαμε για τα συναισθήματα και ο κάθε μαθητής εξέφρασε τη δική του άποψη για το πως νιώθει! Επιπλέον, δημιουργήσαμε την αλυσίδα των κανόνων, στην οποία αποτυπώνονται λέξεις που υποδηλώνουν σωστούς και κατάλληλους τρόπους συμπεριφοράς!



Στα πλαίσια του 2ου Εργαστηρίου Δεξιοτήτων σχετικά με την Διαφορετικότητα, τα παιδιά χωρίστηκαν σε δυάδες και κλήθηκαν να ζωγραφίσουν τα στοιχεία που τους διαχωρίζουν από τον συμμαθητή τους, αλλά και τα κοινά τους στοιχεία.

"Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι!"



Για την παρακάτω δραστηριότητα αφόρμηση αποτέλεσε ένα βίντεο που παρακολούθησαν τα παιδιά, στο οποίο παρουσιαζόταν ο ζωγράφος κος Ηλιάδης Τριαντάφυλλος να ζωγραφίζει κρατώντας το πινέλο στο στόμα, λόγω της αναπηρίας που έχει στα χέρια. Η αγάπη του για την ζωγραφική του έδωσε την δύναμη να μπορεί να ζωγραφίζει με εξαιρετικό τρόπο χρησιμοποιώντας το στόμα του! Τα παιδιά παρακολουθώντας τη συγκεκριμένη βιντεοσκόπηση, θέλησαν να πράξουν το ίδιο, διαπιστώνοντας πως όταν υπάρχει θέληση τα πάντα μπορούν να επιτευχθούν και πως η αναπηρία σημαίνει απλώς διαφορετικότητα! 





Α' Πρωινό Τμήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης του Έργου της Σχολικής Μονάδας (έτος αναφοράς: 2023-2024) Σχολική Μονάδα: 21ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ - 905153...