Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

ΑΝΟΙΞΗ

 Καλώς ορίσαμε την άνοιξη κατασκευάζοντας στεφάνια στολισμένα με χελιδόνια και λουλούδια!



Στολίσαμε την πόρτα της τάξης, μπαίνοντας έτσι σε ανοιξιάτικο κλίμα!


Επιπλέον φορέσαμε τα μαρτάκια μας!!



Καλωσορίσαμε τον Μάιο και γιορτάσαμε την Πρωτομαγιά δημιουργώντας στεφάνια με λουλούδια!


Αγαπημένο θέμα των παιδιών που σχετίζεται με την άνοιξη είναι τα έντομα και ιδιαίτερα η μέλισσα, για την οποία έγινε λόγος τόσο μέσα στην τάξη όσο και στον Πύργο Βασιλίσσης στο Ίλιον, όπου οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν για την "κοινωνία" των μελισσών αλλά και για την διαδικασία παραγωγής μελιού από αυτές! Έπειτα, έχοντας κατακτήσει τις παραπάνω πληροφορίες προχώρησαν στην κατασκευή των σταδίων παραγωγής μελιού, όπως αποτυπώνεται στις παρακάτω φωτογραφίες! 



Με αφορμή το θέμα της μέλισσας, μιλήσαμε για λέξεις, οι οποίες ξεκινούν από τη φωνούλα "μ". Όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα, η "μέλισσα" διέσχισε ολόκληρη τη διαδρομή, η οποία σχηματίστηκε από τις λέξεις που ανέφεραν οι μικροί μαθητές!


Άλλο ένα έντομο που συναντούμε την άνοιξη, για το οποίο ενθουσιάζονται τα παιδιά καθώς ομορφαίνει την ατμόσφαιρα, είναι η πεταλούδα! Όπως αποτυπώνεται στις φωτογραφίες, τα παιδιά ζωγράφισαν τις δικές τους πεταλούδες χρησιμοποιώντας τέμπερες και το διασκέδασαν πολύ!! 



Α' Πρωινό Τμήμα






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης του Έργου της Σχολικής Μονάδας (έτος αναφοράς: 2023-2024) Σχολική Μονάδα: 21ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ - 905153...