Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Σχέδιο Δράσης σχολικού έτους 2023-2024

 Πρώτες Βοήθειες στο Νηπιαγωγείο

Στα πλαίσια της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας για το σχολικό έτος 2023-2024, πραγματοποιούμε ένα Σχέδιο Δράσης με θέμα : "Οι Πρώτες Βοήθειες στο Νηπιαγωγείο".

 Ως πρώτη δράση ήταν να καλέσουμε στο χώρο μας το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα  "Η Νεράιδα των Α' Βοηθειών" η οποία αποτελεί το Μοναδικό, Ολοκληρωμένο και Εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρώτων βοηθειών σε ολόκληρη την Ευρώπη, που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για παιδιά ηλικίας, 4 έως 9 ετών και αναγνωρίσθηκε η καταλληλότητα και η παιδαγωγική του αξία από το Υπουργείο Παιδείας. Το καινοτόμο αυτό εγχείρημα, δημιουργήθηκε αποκλειστικά, από την εταιρεία Givelife και τους πολύτιμους συνεργάτες της.




 


Τα παιδιά παρακολούθησαν καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος εκπαιδευτικά  animation για τις πρώτες βοήθειες. Διδάσκονται μέσα από αυτά ενδεικτικά:

Τις πρώτες βοήθειες
Την σημαντικότητα της αλληλοβοήθειας
Τον ρόλο που έχει η καρδιά καθώς και το αίμα στο σώμα μας
Την Πανευρωπαϊκή γραμμή έκτακτης ανάγκης 112








Το θεατρικό παιχνίδι επιτρέπει στα παιδιά να διασκεδάσουν ακόμα περισσότερο και να πιστέψουν στις διασωστικές τους ικανότητες, μέσω των ευχάριστων θεατρικών πράξεων.
Φορώντας τα διασωστικά τους γιλεκάκια, από την αρχή του προγράμματος, χωρίζονται σε ομάδες και αναλαμβάνουν το έργο… Να σώσουν τον κόσμο!





Στο πρόγραμμα έχει ενταχθεί η μουσικοκινητική αγωγή. Μέσα από μουσικά διαδραστικά κινούμενα σχέδια, τα παιδιά ενώ χορεύουν, καλούνται να επαναλάβουν τις κινήσεις των πρωταγωνιστών της Νεράιδας, οι οποίοι σώζουν συνανθρώπους μας.
Ενθαρρύνονται να τραγουδούν ομαδικά, τα τραγούδια της μικρής Ειρήνης (η μικρή διασώστρια), παίρνοντας έτσι τελικά, τον χρησμό του/ης μικρού/ής διασώστη/ριας από την ίδια!

Σε όλους τους μικρούς διασώστες δόθηκαν:

  1. Αναμνηστικό δίπλωμα
  2. Αυτοκόλλητα με τους ήρωες του προγράμματος (αστυνομικό, πυροσβέστη κ.α.), που “πιστοποιεί” ότι οι μικροί διασώστες ανήκουν πια στην ομάδα υπερηρώων της.
  3. Ατομική αφίσα πρώτων βοηθειών




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης του Έργου της Σχολικής Μονάδας (έτος αναφοράς: 2023-2024) Σχολική Μονάδα: 21ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ - 905153...