Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024









 Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης του Έργου της Σχολικής Μονάδας (έτος αναφοράς: 2023-2024)

Σχολική Μονάδα: 21ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ - 9051531

Σχολικό Έτος: 2023 - 2024 Ημερομηνία Εξαγωγής: 13/09/2024


Α. ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Διδασκαλία, μάθηση και αξιολόγηση

(Αξιολόγηση: 10)


Όσον αφορά τον Άξονα Διδασκαλία, μάθηση και αξιολόγηση στο πλαίσιο της Παιδαγωγικής και Μαθησιακής λειτουργίας οι καταγραφές αναφέρονται στον ποιοτικό σχεδιασμό και υλοποίηση ποικίλων διαφοροποιημένων δραστηριοτήτων με σκοπό να επιτευχθεί η ολόπλευρη ανάπτυξη των νηπίων και να ενισχυθούν οι ικανότητές τους. Ακόμα, αναδεικνύεται η υιοθέτηση διδακτικών μεθόδων που λαμβάνει υπόψιν  τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των νηπίων και η αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων. Ενδιαφέρον στοιχείο αποτελεί  η εφαρμογή καινοτόμων διδακτικών πρακτικών και νέων θεματικών κύκλων με την εισαγωγή των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και της αγγλικής γλώσσας καθώς και την αξιοποίησης των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Επίσης σημαντική είναι και η παρακολούθηση της προόδου των νηπίων μέσω της τήρησης ατομικών φακέλων.


Σχολική διαρροή - φοίτηση

(Αξιολόγηση: 9)


Στο συγκεκριμένο άξονα Σχολικής διαρροής και φοίτησης φαίνεται να αναπτύχθηκαν πρακτικές του σχολείου για την παρακολούθηση της φοίτησης των νηπίων και τη διασφάλιση της συστηματικής παρακολούθησης του προγράμματος από όλα τα νήπια. Επίσης, θα ήταν ενδιαφέρον να υπάρχει μέριμνα για την ομαλή μετάβαση των μαθητών/-τριών προς το Δημοτικό , καθώς ο συγκεκριμένος άξονας αναφέρεται και σε αυτή τη σχολική παράμετρο που είναι ιδιαίτερα σημαντική στο νηπιαγωγείο.


Σχέσεις   μεταξύ   μαθητών   /   μαθητριών

(Αξιολόγηση: 10)

 

Οι καταγραφές στον άξονα αυτό αναδεικνύουν την οργάνωση ιδιαίτερα ενδιαφερουσών δράσεων που ευνοούν τη βελτίωση του παιδαγωγικού κλίματος και συμβάλλουν στην οικοδόμηση συνεργατικών σχέσεων μεταξύ των νηπίων. Η τήρηση των κανόνων που τέθηκαν από κοινού με τα παιδιά συνέβαλε καθοριστικά στην εν γένει μάθησή τους. Ακόμη, σχεδιάστηκαν και εφαρμόστηκαν πρακτικές για την ενίσχυση των διαύλων επικοινωνίας, εμπιστοσύνης, αλληλοβοήθειας, αλληλοκατανόησης παρέχοντας την ευκαιρία στα νήπια να αποδεχτούν τη διαφορετικότητα και να αποκτήσουν ενσυναίσθηση.


Σχέσεις μεταξύ μαθητών / μαθητριών και εκπαιδευτικών

(Αξιολόγηση: 10)


Στον άξονα που αφορά τις σχέσεις μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών αναδεικνύεται από τις καταγραφές ότι το νηπιαγωγείο μεριμνά για τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για όλα τα νήπια αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στο ρόλο των σχέσεων μεταξύ εκπαιδευτικών και νηπίων.

Διαφαίνεται ότι τα μέλη της σχολικής μονάδας συνεργάζονται με τα παιδιά προκειμένου να συνδιαμορφώσουν ένα ασφαλές περιβάλλον με κλίμα σεβασμού κι εμπιστοσύνης, να εξασφαλίσουν την ενεργό συμμετοχή όλων των νηπίων και να ρυθμίσουν θέματα τόσο της σχολικής κοινότητας όσο και της ευρύτερης κοινωνίας μέσα σε ένα κλίμα αποδοχής, συναίνεσης και συνεργασίας. Σημαντική καταγράφεται η συμβολή της ψυχολόγου με τις στοχευμένες παρεμβάσεις της όποτε χρειάστηκε.


Σχέσεις σχολείου - οικογένειας

(Αξιολόγηση: 10)

Στον άξονα αυτό αναφέρεται η σταθερή επικοινωνία με τους γονείς των νηπίων και η ενημέρωσή τους σε τακτική βάση για διάφορα θέματα που αφορούν τη λειτουργία του σχολείου , γεγονός που συμβάλλει ιδιαίτερα στην ανάπτυξη καλών σχέσεων σχολείου-οικογένειας.

Οι πρακτικές ενίσχυσης της συνεργασίας σχολείου οικογένειας έδωσαν τη δυνατότητα να ενισχυθούν περαιτέρω οι σχέσεις μεταξύ τους. Επιπλέον, οι γονείς είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά διασφαλίζοντας έτσι τη δημιουργία κλίματος συνεργασίας, αλληλοεκτίμησης και αλληλοκατανόησης.

Θα ήταν χρήσιμο στον εν λόγω άξονα να καταγράψετε και τους τρόπους επικοινωνίας με τους γονείς σχετικά με την πρόοδο των παιδιών τους που μέσα από τη συνεργασία μας γνωρίζουμε ότι πραγματοποιήθηκαν αλλά δεν καταγράφηκαν εδώ.



Ηγεσία - Οργάνωση και διοίκηση της σχολικής μονάδας

(Αξιολόγηση: 10)


Οι καταγραφές στον άξονα που αφορά την ηγεσία και την οργάνωση και διοίκηση της σχολικής μονάδας

δείχνουν ότι η Διεύθυνση μαζί με όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου αξιοποίησε χρήσιμες και αποτελεσματικές πρακτικές για το συντονισμό της σχολικής ζωής καθώς και διαδικασίες που προώθησαν την επικοινωνία, τη συνεργασία, τη συμμετοχή και τη συλλογική δράση των μελών της σχολικής κοινότητας.

Επίσης, φαίνεται ότι αξιοποιήθηκαν αποτελεσματικοί τρόποι για την οργάνωση και ανάπτυξη σε πολύ καλό βαθμό της ενημέρωσης εκπαιδευτικών, μαθητών/-τριών και γονέων.


Σχολείο και κοινότητα

(Αξιολόγηση: 10)


Η καταγραφή στο συγκεκριμένο άξονα αναδεικνύει τις ενέργειες που έγιναν και τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν προκειμένου να συνδεθεί το έργο του νηπιαγωγείου με την ευρύτερη σχολική κοινότητα και διάφορους φορείς συμβάλλοντας έτσι στην εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας.



Συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε επιμορφωτικές δράσεις

(Αξιολόγηση: 10)


Η σχολική μονάδα φαίνεται ότι ανέπτυξε σημαντικές πρωτοβουλίες για το σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων και επιμορφωτικών δράσεων που ανταποκρίνονται στις επιμορφωτικές ανάγκες των εκπαιδευτικών, αξιοποιώντας σύγχρονες ή/και ασύγχρονες μορφές επιμόρφωσης, με σκοπό την καλύτερη ανταπόκριση στο εκπαιδευτικό τους έργο, την προώθηση της εφαρμογής καινοτομιών και την παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού Είναι σημαντικό ακόμα το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών και η ανάληψη πρωτοβουλιών, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, για τη διαρκή επικαιροποίηση των γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων τους, την ενίσχυση της επαγγελματικής τους ταυτότητας και τη συμβολή τους στη διαμόρφωση της σχολικής μονάδας ως κοινότητας επαγγελματικής μάθησης.


Συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα

(Αξιολόγηση: 10)


Υπογραμμίζεται το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα για την επιμόρφωσή τους και τη συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκά προγράμματα με σκοπό τη διεύρυνση των γνώσεων σε εκπαιδευτικά θέματα πέρα από τα εθνικά όρια.


Β. ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Αποτιμώντας το σύνολο των αξόνων που αφορούν την Παιδαγωγική και μαθησιακή λειτουργία της σχολικής μονάδας διαπιστώνεται ότι υπάρχει αμέριστο ενδιαφέρον από πλευράς εκπαιδευτικών για την υιοθέτηση καινοτόμων πρακτικών και διαμορφώνονται οι κατάλληλες συνθήκες που υποστηρίζουν κι ενισχύουν πρωτοβουλίες για συμμετοχή των νηπίων σε προγράμματα και δράσεις που άπτονται των ενδιαφερόντων τους. Οι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας φροντίζουν με την ποιότητα του έργου τους για τη συστηματική και αποτελεσματική παρακολούθηση της φοίτησης των νηπίων. Αναφορικά με τις σχέσεις όπως οικοδομούνται στο πλαίσιο της σχολικής μονάδας διασφαλίζονται οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία θετικού κλίματος.


Σημεία προς βελτίωση

Θα ήταν σημαντικό να μεριμνήσετε για το σχεδιασμό κάποιου προγράμματος μετάβασης των μαθητών/μαθητριών για την Α΄ Δημοτικού.


Προτάσεις προς βελτίωση


Συνεργασία της σχολικής σας μονάδας με όμορα σχολεία για την εφαρμογή προγράμματος μετάβασης.


Θετικά σημεία

Εστιάζοντας στον άξονα που αφορά την οργάνωση και διοίκηση της σχολικής μονάδας διακρίνεται η αξιοποίηση αποτελεσματικών πρακτικών και διαδικασιών από τη Διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου για το συντονισμό της σχολικής ζωής, την ανάπτυξη επικοινωνίας και συνεργασίας των μελών της σχολικής κοινότητας. Θετικό σημείο ακόμα οι ενέργειες που έγιναν και οι πρωτοβουλίες που αναπτύχθηκαν για την ενίσχυση των σχέσεων και την προώθηση της συνεργασίας του σχολείου με άλλα σχολεία και κοινωνικούς φορείς της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας.


Σημεία προς βελτίωση


Δεν υπάρχουν παρατηρήσεις.


Προτάσεις προς βελτίωση


Δεν υπάρχουν παρατηρήσεις.


Βασικό θετικό σημείο στο συγκεκριμένο άξονα αναδεικνύεται το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών για τη συμμετοχή τους σε επιμορφωτικές δράσεις και ευρωπαϊκά προγράμματα  .


Σημεία προς βελτίωση


Δεν υπάρχουν παρατηρήσεις.


Προτάσεις προς βελτίωση


Δεν υπάρχουν παρατηρήσεις.


Εσωτερική αξιολόγηση σχολικής μονάδας 2023-2024

 

           




                                                             

Έτησια Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου της Σχολικής Μονάδας (έτος αναφοράς: 2023-2024)

Σχολική Μονάδα: 21ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ - 9051531

Σχολικό Έτος: 2023 - 2024 Ημερομηνία Εξαγωγής: 13/09/2024

 

 

 

Α. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ

 

Καταγράφονται συνοπτικά τα χαρακτηριστικά και οι ιδιαιτερότητες της σχολικής μονάδας, που κρίνονται σημαντικά για την αποτύπωση της εικόνας του σχολείου

 

Το 21ο Νηπιαγωγείο Κορυδαλλού ανήκει στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά. Από το Σεπτέμβριο του 2014 μεταφέρθηκε και στεγάζεται στο νεόδμητο κτίριο που βρίσκεται επί των οδών Θεσπιέων και Αισχύλου 2.


Στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα τη τρέχουσα σχολική χρονιά 2023-2024, υπηρετούν 2 μόνιμοι Νηπιαγωγοί εκ των οποίων η μία είναι και η προϊσταμένη της σχολικής μονάδας. Επιπλέον, υπηρετούν μια Αναπληρώτρια Νηπιαγωγός Γενικής Αγωγής , 2 Νηπιαγωγοί Ειδικοί Παιδαγωγοί ως Παράλληλη Στήριξη , 1 Ψυχολόγος και 1 εκπαιδευτικός Αγγλικής Φιλολογίας  .Στο σχολείο φοιτούν 58 μαθητές σε 3 υποχρεωτικά πρωινά τμήματα και καθ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς λειτουργούσε πρωινή ζώνη με 10 μαθητές και ολοήμερο τμήμα με 24 μαθητές.

 

Το κτήριο είναι ευάερο, εύηλιο με μεγάλα παράθυρα και 2 εισόδους/εξόδους.Διαθέτει 3 αίθουσες διδασκαλίας, μια αίθουσα που χρησιμοποιείται ως το γραφείο προϊσταμένης, χώρο υποδοχής, ο οποίος χρησιμοποιείται και ως χώρος εκδηλώσεων και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, κουζίνα ,3 τουαλέτες και προαύλειος χώρος. Διαθέτει ικανοποιητική υλικοτεχνική υποδομή, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό, , 1 προτζέκτορα, 2 φωτοτυπικά μηχανήματα, υπολογιστές στο γραφείο της διεύθυνσης και σε κάθε τάξη χωριστά .Σε περίπτωση έκτακτων αναγκών (σεισμού –πυρκαγιάς) υπάρχει σχέδιο εκκένωσης και εύκολη πρόσβαση διαφυγής έκτος του κτηρίου, στον προαύλιο χώρο.Σε επίπεδο κτιριακής υποδομής κρίνεται αναγκαία η δημιουργία ράμπας για πρόσβαση από Α.Μ.Ε.Α. Όλα όσα αφορούν τη σχολική μονάδα αποτυπώνονται στο πληροφοριακό σύστημα MySchool καθώς και στους ιστότοπους του σχολείου.

 

Βασική αρχή του Νηπιαγωγείου μας και πρωταρχικός στόχος των εκπαιδευτικών είναι η ολόπλευρη και ισότιμη ανάπτυξη των μαθητών σε συναισθηματικό, νοητικό και κοινωνικό επίπεδο. Το πρόγραμμα διδασκαλίας σχεδιάζεται για όλα τα παιδιά, αλλά και για το καθένα ξεχωριστά, ενώ τα παιδιά αποκτούν πρόσβαση στη γνώση ενεργητικά, βιωματικά και συνεργατικά.

 

Β. ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ



Θετικά σημεία


Η σχολική χρονιά 2023-2024 ολοκληρώθηκε επιτυχώς με τη συμβολή τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών. Αυτό οφείλεται στην συνεργασία και στο θετικό κλίμα που δημιούργησαν οι γονείς και κηδεμόνες καθώς και στην άμεση ανταπόκρισή τους στις απαιτήσεις του προγράμματος σπουδών του νηπιαγωγείου. Επίσης, οι μαθητές/τριες συμμετείχαν ενεργά και με ενθουσιασμό στις δράσεις που υλοποιήθηκαν στα πλαίσια του Προγράμματος Σπουδών.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε επιμορφώσεις , έτσι ώστε να ανταπεξέλθουν στις καινοτομίες της φετινής χρονιάς. Επίσης, υλοποιήθηκε το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων και προγραμμάτων και επιτεύχθηκαν στην πλειοψηφία οι μαθησιακοί κι οι παιδαγωγικοί στόχοι, όπως αυτά είχαν σχεδιαστεί και τεθεί κατά τον αρχικό προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου. Τέλος, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην καλλιέργεια κλίματος αλληλοσεβασμού μέσω δραστηριοτήτων αυτοεκτίμησης, κοινωνικής ενδυνάμωσης, συνεργασίας, επίλυσης προβλημάτων και προωθήθηκε η διαφορετικότητα ως παιδαγωγική ευκαιρία.

 

Σημεία προς βελτίωση


Δεν υπάρχουν κάποιες παρατηρήσεις σε αυτόν τον τομέα.



 

Θετικά σημεία


Τα θετικά σημεία ως προς τη Διοικητική Λειτουργία του σχολείου για το σχολικό έτος 2023-2024 είναι:

 

α) Το άνοιγμα του σχολείου προς την κοινότητα και η συνεργασία με φορείς για την υποστήριξη κάθε λειτουργίας της σχολικής ζωής.

 

β) Η αποτελεσματική οργάνωση και διοίκηση της σχολικής μονάδας και η σωστή διαχείριση των πόρων, ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία του νηπιαγωγείου και να διασφαλίζεται ένα δημοκρατικό και συνεργατικό κλίμα.

 

γ)Σαφής και έγκαιρος (με τη λήξη του προηγούμενου σχολικού έτους) προσδιορισμός και προτεραιοποίηση των ετήσιων στόχων του Σχολείου.

 

δ) Η μέριμνα για την προστασία, τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της κτηριακής υποδομής του Νηπιαγωγείου.

 

ε) Πραγματοποιήθηκαν τακτικές συνεδριάσεις και σύλλογοι διδασκόντων ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς και το λοιπό διδακτικό προσωπικό.

 

στ) Η έγκαιρη ενημέρωση των γονέων και του διδακτικού προσωπικού.

 

 

Σημεία προς βελτίωση


Δεν υπάρχουν κάποιες παρατηρήσεις σε αυτό τον τομέα.



 

Θετικά σημεία


Η συμμετοχή των νηπιαγωγών και της διοίκησης σε ποικίλα επιμορφωτικά σεμινάρια, , ημερίδες, , ψηφιακά εργαλεία μάθησης, καινοτόμα εκπαιδευτικά θέματα ήταν ένα θετικός παράγοντας καθ' όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Επίσης, η συνεργασία με άλλα σχολεία και εκπαιδευτικούς και ανταλλαγή καλών πρακτικών αποτέλεσε το άνοιγμα προς την κοινότητα μάθησης. Τέλος , η διοργάνωση ενδοσχολικών επιμορφώσεων και η άριστη συνεργασία και ανταλλαγή καλών πρακτικών ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς του νηπιαγωγείου βοήθησε στο άνοιγμα προς νέους ορίζοντες μάθησης και γνώσης.

 

Σημεία προς βελτίωση


Ένα σημείο προς βελτίωση όσον αφορά την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών θα ήταν, σε βάθος χρόνου, να υπάρξει ενεργή συμμετοχή αυτών σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα όπως το Erasmus, το e- Twining κ.ά.

 

Γ. ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 

Λειτουργία

Παιδαγωγική και μαθησιακή λειτουργία Αριθμός Δράσεων που  υλοποιήθηκαν 0

Άξονες στους οποίους υλοποιήθηκαν Δράσεις

-

Λειτουργία

Διοικητική λειτουργία

Αριθμός Δράσεων που υλοποιήθηκαν

1

Άξονες στους οποίους υλοποιήθηκαν Δράσεις ) Σχολείο και κοινότητα

Λειτουργία

Επαγγελματική ανάπτυξη εκπαιδευτικών Αριθμός  Δράσεων  που  υλοποιήθηκαν 0

Άξονες στους οποίους υλοποιήθηκαν Δράσεις

-

 

Παρατηρήσεις   /   Σχόλια

 

 

 

Σημαντικότερα αποτελέσματα των Δράσεων

Ο κυριότερος στόχος του σχεδίου δράσης απέβλεπε στην δια ζώσης ενημέρωση και κατάκτηση  γνώσεων, θεωρητική και πρακτική, των μελών της σχολικής κοινότητας (εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς) αλλά και στην διάδοση της χρησιμότητας γνώσεων πρώτων βοηθειών στην ευρύτερη κοινότητα της περιοχής ή  του  δήμου. Υπήρξε αγαστή συνεργασία ανάμεσα στους εθελοντικούς δημόσιους φορείς και τους εκπαιδευόμενους μέσω της


εθελοντικής συμμετοχής κατά τη βιωματική διαδικασία του προγράμματος. Μέσω της υλοποίησης του σχεδίου δράσης, αναδείχθηκε :

α) το έντονο ενδιαφέρον όλων των συμμετεχόντων (μαθητών και ενηλίκων) για το περιεχόμενό του καθώς και την εφαρμογή αυτού στην καθημερινότητα,

β) η ευαισθητοποίηση,

 

γ) ο αλτρουϊσμός,

 

δ) η αλληλοβοήθεια και η αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

 

Βαθμός επίτευξης των στόχων που είχαν τεθεί

 

Δυσκολίες που παρουσιάστηκαν


Μία από τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν κατά την υλοποίηση του σχεδίου δράσης, ήταν το μικρό ποσοστό γονέων, που συμμετείχε στην συμπλήρωση των ερωτηματολογίων, τόσο των πρώτων, όσο και των δεύτερων, πριν και μετά την παρακολούθηση του σεμιναρίου ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ”, από την απεσταλμένη ομάδα  του Κέντρου Υγείας του Κερατσινίου. Επιπλέον η προσέλευση των γονέων στο εν λόγω σεμινάριο, όπως και στην επιμόρφωση  με  θέμα "ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ  ΚΡΙΣΕΩΝ  ΚΑΙ  ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ  ΣΤΟ  ΣΠΙΤΙ"ήταν  ικανοποιητική  αλλά  όχι η αναμενόμενη.

 

Ανάδειξη Πρακτικών και προτάσεις για αξιοποίησή τους από άλλα σχολεία (προαιρετικά).

 

 

Προτάσεις για αναγκαίες επιμορφώσεις

Αγιασμός στο σχολείο μας (2024-2025)

 Καλωσορίζουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες μας στο νηπιαγωγείο μας.....


ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!







Δωράκια καλωσορίσματος....









Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ & ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ

Ο Ενιαίος Τύπος Ολοήμερου Νηπιαγωγείου περιλαμβάνει:

Α) το βασικό υποχρεωτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλους τους μαθητές (νήπια και προνήπια), αφορά όλα τα τμήματα και διαρκεί από τις 8.30 π.μ. μέχρι τις 13.00 μ.μ.,

Β) το προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα που διαρκεί από τις 13.00 μ.μ. μέχρι τις 16.00 μ.μ..

  • Στο πλαίσιο του προαιρετικού ολοήμερου προγράμματος υπάρχει δυνατότητα λειτουργίας τμήματος πρόωρης υποδοχής από 7: 45 μέχρι 8:30.
  • Η υποδοχή των μαθητών είναι διάρκειας 10 λεπτών και γίνεται από 7:45 π.μ. έως 7: 55 π.μ. για το τμήμα πρόωρης υποδοχής και από 8:20 π.μ. έως 8:30 π.μ. για το βασικό υποχρεωτικό πρόγραμμα.
  • Η αποχώρηση των μαθητών γίνεται στις 13.00 μ.μ. για το βασικό υποχρεωτικό πρόγραμμα και στις 16.00 μ.μ. για το προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα.

Η φοίτηση των μαθητών καταγράφεται σε καθημερινή βάση από τον εκπαιδευτικό της τάξης α) στο πλαίσιο της επικοινωνίας σχολείου – οικογένειας και β) σε περίπτωση αδικαιολόγητων απουσιών μαθητών, ακολουθούνται όσα προβλέπονται στις κείμενες διατάξεις.

ΠΡΩΙΝΟ ΤΜΗΜΑ

ΩΡΕΣ – ΔΙΑΡΚΕΙΑ – ΔΡΑΣΕΙΣ

7:45 – 8:3045’Πρόωρη υποδοχή μαθητών /τριων (προαιρετικό πρόγραμμα)
08:20 – 8:30 Υποδοχή μαθητών/τριών
08:30 – 09:1545’Ελεύθερο παιχνίδι – ενασχόληση στα κέντρα μάθησης (γωνιές)
09:15 – 10:0045’Οργανωμένες δραστηριότητες και διερευνήσεις με βάση το ΔΕΠΠΣ – ΑΠΣ, πρόγευμα
10:00 – 10:20 Διάλειμμα
10:20 – 11:0545’Οργανωμένες δραστηριότητες και διερευνήσεις με βάση το ΔΕΠΠΣ – ΑΠΣ
11:05 – 11:5045’Ελεύθερο παιχνίδι – ενασχόληση στα κέντρα μάθησης, ανατροφοδότηση (γωνιές)
11:50 – 12:10 Διάλειμμα
12:10 – 12: 5040’Οργανωμένες δραστηριότητες και διερευνήσεις με βάση το ΔΕΠΠΣ – ΑΠΣ-Αναστοχασμός – Ανατροφοδότηση-Προγραμματισμός της επόμενης ημέρας
12:50 – 13:00 Προετοιμασία για Αποχώρηση
13:00  Αποχώρηση

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΤΜΗΜΑ

ΩΡΕΣ – ΔΙΑΡΚΕΙΑ – ΔΡΑΣΕΙΣ

13:00 – 14:2040’Προετοιμασία γεύματος / γεύμα
 40’Χαλάρωση /ύπνος/Ελεύθερο παιχνίδι – ενασχόληση στα κέντρα μάθησης (γωνιές)
14:20 – 15:0040’Δραστηριότητες και διερευνήσεις με βάση το ΔΕΠΠΣ – ΑΠΣ
15:00 – 15:20Διάλειμμα
15:20 – 16:0040’Ελεύθερο και οργανωμένο παιχνίδι, ανατροφοδότηση
15:50 – 16:00Προετοιμασία για Αποχώρηση
16:00Αποχώρηση

 Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης του Έργου της Σχολικής Μονάδας (έτος αναφοράς: 2023-2024) Σχολική Μονάδα: 21ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ - 905153...