Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Eργαστήριο Λαμπάδας

 

Αγαπητοί γονείς,

Σας προσκαλούμε στο “Εργαστήριο λαμπάδας” την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 και ώρα 10:30 π.μ -12:30 μ.μ. . Όσοι γονείς επιθυμούν να προσέλθουν θα μπορούσαν να φέρουν τα εξής :

·        Λευκό κερί (στρογγυλό ή πλακέ )

·        Κορδέλες και πασχαλινά διακοσμητικά είδη

·        Πιστόλι σιλικόνης ( όσοι έχουν)

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

25η ΜΑΡΤΙΟΥ

 Κατασκευές για την 25η Μαρτίου και για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου





Α' Πρωινό τμήμα



B΄ Πρωινό Τμήμα













Ολοήμερο Τμήμα














Εορτασμός της 25ης Μαρτίου

Βιωματική παράσταση: "Τα ελληνάκια"




















Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Παράταση εγγραφών σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της χώρας για το σχολικό έτος 2023-24»

 Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές μαθητών/τριών στα Δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της χώρας για το σχολικό έτος 2023-2024, παρατείνονται μέχρι και τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023.


Με εκτίμηση 

η Δ/νση του Νηπιαγωγείου

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Συμμετοχή του 21ου Νηπιαγωγείου Κορυδαλλού στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα eTwinning με θέμα τη Διατροφή

 Στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος eTwinning με θέμα τη Διατροφή, συζητήσαμε για τις διατροφικές μας συνήθειες, αλλά και για τα φαγητά που πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας και για αυτά που πρέπει να αποφεύγουμε. Οι μικροί μαθητές ομαδοποίησαν τις τροφές σε υγιεινές και ανθυγιεινές και στη συνέχεια δημιούργησαν τα σπιτάκια της Διατροφής, ανάλογα με την κατηγορία που ανήκει η κάθε τροφή.  


Έπειτα, πραγματοποιήθηκε η εκτέλεση της δραστηριότητας: "The Chefs of Maths", κατά την οποία οι μαθητές κλήθηκαν να επιλέξουν το αγαπημένο τους φρούτο. Μέσα από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, εκτός από την εκμάθηση των φρούτων, εξασκήθηκαν οι μαθηματικές δεξιότητες των παιδιών. 


Επιπρόσθετα, οι μικροί μαθητές διασκέδασαν δημιουργώντας το δικό τους προσωπικό πορτρέτο από φρούτα!




Επιπλέον, ακολούθησε μια βιωματική δραστηριότητα, κατά την οποία οι μικροί μαθητές έφτιαξαν τα δικά τους καλαμάκια από κομμάτια φρούτων!


Η ενασχόληση των παιδιών με διαδικτυακά παιχνίδια αύξησε τις γνώσεις τους σχετικά με τον διαχωρισμό και την κατανομή των τροφών. Επίσης, εξασκήθηκαν οι δεξιότητες χειρισμού Η/Υ.



Α' Πρωινό τμήμα 









Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

Εορτασμός 25ης Μαρτίου

 Αγαπητοί γονείς ,

     Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023  και ώρα 9.π.μ , θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του νηπιαγωγείου μία βιωματική παράσταση με θέμα «Τα Ελληνάκια » ως αφιέρωμα για τη μεγάλη επανάσταση του 1821. Το πρόγραμμα του σχολείου μας θα λειτουργήσει κανονικά εκείνη τη μέρα.

     Τη Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 θα πραγματοποιηθούν  στο σχολείο μας παραδοσιακοί χοροί , ως αφιέρωμα στην εθνική επέτειο  του 1821  τις ώρες  8:30 π.μ. με 10:00 π.μ. Το ολοήμερο δε θα λειτουργήσει. Τα παιδιά μπορούν να φοράνε ρούχα σε χρωματισμούς μπλε –άσπρο. 

 

                                                                                                            Με εκτίμηση, 

                                                                                                            Οι Νηπιαγωγοί


Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

2ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων: Αλληλοσεβασμός και Διαφορετικότητα στο Νηπιαγωγείο

 Στα πλαίσια του 2ου Εργαστηρίου Δεξιοτήτων δημιουργήσαμε το δέντρο της ομάδας, το οποίο αποτελείται από σχεδιασμένες παλάμες των παιδιών, μέσα στις οποίες αναγράφονται στοιχεία της αρεσκείας τους και γενικότερα κάτι που τους χαρακτηρίζει. Επιπρόσθετα, αποτελείται από κανόνες, οι οποίοι διατυπώθηκαν από τους μικρούς μαθητές!


Έπειτα από συζήτηση και κινητικές δραστηριότητες σχετικά με την διαφορετικότητα, οι μικροί μαθητές κλήθηκαν να αποτυπώσουν στο χαρτί τι σημαίνει γι' αυτούς η λέξη Διαφορετικότητα. 



Επιπρόσθετα, μιλήσαμε για τα συναισθήματα και ο κάθε μαθητής εξέφρασε τη δική του άποψη για το πως νιώθει! Επιπλέον, δημιουργήσαμε την αλυσίδα των κανόνων, στην οποία αποτυπώνονται λέξεις που υποδηλώνουν σωστούς και κατάλληλους τρόπους συμπεριφοράς!



Στα πλαίσια του 2ου Εργαστηρίου Δεξιοτήτων σχετικά με την Διαφορετικότητα, τα παιδιά χωρίστηκαν σε δυάδες και κλήθηκαν να ζωγραφίσουν τα στοιχεία που τους διαχωρίζουν από τον συμμαθητή τους, αλλά και τα κοινά τους στοιχεία.

"Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι!"



Για την παρακάτω δραστηριότητα αφόρμηση αποτέλεσε ένα βίντεο που παρακολούθησαν τα παιδιά, στο οποίο παρουσιαζόταν ο ζωγράφος κος Ηλιάδης Τριαντάφυλλος να ζωγραφίζει κρατώντας το πινέλο στο στόμα, λόγω της αναπηρίας που έχει στα χέρια. Η αγάπη του για την ζωγραφική του έδωσε την δύναμη να μπορεί να ζωγραφίζει με εξαιρετικό τρόπο χρησιμοποιώντας το στόμα του! Τα παιδιά παρακολουθώντας τη συγκεκριμένη βιντεοσκόπηση, θέλησαν να πράξουν το ίδιο, διαπιστώνοντας πως όταν υπάρχει θέληση τα πάντα μπορούν να επιτευχθούν και πως η αναπηρία σημαίνει απλώς διαφορετικότητα! 





Α' Πρωινό Τμήμα

ΑΝΟΙΞΗ

 Καλώς ορίσαμε την άνοιξη κατασκευάζοντας στεφάνια στολισμένα με χελιδόνια και λουλούδια!



Στολίσαμε την πόρτα της τάξης, μπαίνοντας έτσι σε ανοιξιάτικο κλίμα!


Επιπλέον φορέσαμε τα μαρτάκια μας!!



Καλωσορίσαμε τον Μάιο και γιορτάσαμε την Πρωτομαγιά δημιουργώντας στεφάνια με λουλούδια!


Αγαπημένο θέμα των παιδιών που σχετίζεται με την άνοιξη είναι τα έντομα και ιδιαίτερα η μέλισσα, για την οποία έγινε λόγος τόσο μέσα στην τάξη όσο και στον Πύργο Βασιλίσσης στο Ίλιον, όπου οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν για την "κοινωνία" των μελισσών αλλά και για την διαδικασία παραγωγής μελιού από αυτές! Έπειτα, έχοντας κατακτήσει τις παραπάνω πληροφορίες προχώρησαν στην κατασκευή των σταδίων παραγωγής μελιού, όπως αποτυπώνεται στις παρακάτω φωτογραφίες! 



Με αφορμή το θέμα της μέλισσας, μιλήσαμε για λέξεις, οι οποίες ξεκινούν από τη φωνούλα "μ". Όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα, η "μέλισσα" διέσχισε ολόκληρη τη διαδρομή, η οποία σχηματίστηκε από τις λέξεις που ανέφεραν οι μικροί μαθητές!


Άλλο ένα έντομο που συναντούμε την άνοιξη, για το οποίο ενθουσιάζονται τα παιδιά καθώς ομορφαίνει την ατμόσφαιρα, είναι η πεταλούδα! Όπως αποτυπώνεται στις φωτογραφίες, τα παιδιά ζωγράφισαν τις δικές τους πεταλούδες χρησιμοποιώντας τέμπερες και το διασκέδασαν πολύ!! 



Α' Πρωινό Τμήμα






 Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης του Έργου της Σχολικής Μονάδας (έτος αναφοράς: 2023-2024) Σχολική Μονάδα: 21ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ - 905153...