Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

 Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Α΄Πρωινό Τμήμα

Για την Επέτειο του Πολυτεχνείου οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν φωτογραφικό υλικό και ακουστικό υλικό με ηχητικά ντοκουμέντα εκείνης της εποχής. Συζητήσαμε και μάθαμε την ιστορία μέσα από το παραμύθι του Φ. Μανδηλαρά " Η εξέγερση του Πολυτεχνείου"


Γράψαμε λεξούλες και βάλαμε στη σωστή σειρά τα γράμματα για να σχηματιστούν οι λέξεις "Πολυτεχνείο, Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία"
Με αφορμή το παραμύθι "Η Σοφή ελιά" μιλήσαμε για την έννοια της Δημοκρατίας και της Δικτατορίας. Έπειτα , τα παιδιά έφτιαξαν τις δυο αυτές κυρίες.

Στη συνέχεια, τα παιδιά κατασκεύασαν το δικό τους Πολυτεχνείο.
Την ημέρα της γιορτής μας, την 17η Νοεμβρίου τα παιδιά έφτιαξαν πανό με τις λέξεις Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία.

 Τέλος, διαδηλώσαμε στον προαύλιο χώρο του νηπιαγωγείου μας ,κρατώντας το πανό που δημιούργησαν τα παιδιά.



Γ' ΤΜΗΜΑ

Εδώ Πολυτεχνείο...εδώ Πολυτεχνείο......Σε αυτή την θεματική ενότητα συζητήσαμε στην τάξη μας για την εξέγερση των φοιτητών στις 17 Νοεμβρίου του 1973. Μάθαμε για τα γεγονότα και τα πρόσωπα της εποχής.

Ακούσαμε και μάθαμε τραγουδάκια σχετικά με το θέμα, τα οποία φυσικά θα τραγουδήσουμε και στην σχολική μας γιορτή την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου. Παράλληλα, μάθαμε και ένα ποιηματάκι. 

Ακόμα, φτιάξαμε ένα καδράκι με το τραγούδι "Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο", αλλά και ένα γαρύφαλλο.  




Με δαχτυλομπογιές σχηματίσαμε το σχήμα της Ειρήνης και πάνω από αυτά γράψαμε το σύνθημα του Πολυτεχνείου, "ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ -ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ".  



Ακόμα, διαβάσαμε το παραμύθι "Ντενεκεδούπολη" και είδαμε ένα σχετικό βιντεάκι. 


Τέλος, την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου πραγματοποιήσαμε την σχολική μας γιορτή, για την επέτειο του Πολυτεχνείου... Τραγουδήσαμε, είπαμε το ποίημα που είχαμε μάθει όλοι μαζί, φτιάξαμε πανό, φωνάξαμε συνθήματα και κάναμε μια ειρηνική πορεία στην αυλή του σχολείου μας!!!!










Β΄ Πρωινό Τμήμα

Κατασκευές για την Επέτειο του Πολυτεχνείου










Διαβάσαμε την Ντενεκεδούπολη της Ευγενείας Φακίνου και τα παιδιά ζωγράφισαν τον αγαπημένο τους ήρωα












Ολοήμερο Τμήμα 
Ομαδική Κατασκευή



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης του Έργου της Σχολικής Μονάδας (έτος αναφοράς: 2023-2024) Σχολική Μονάδα: 21ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ - 905153...